Gazete Vatan Logo

Kışa damgasını vuracak 12 trend

Sonbaharı bitirip kışa geçiyoruz diye sevinmeyin. Dokumalar, biyeler, renkler, çiçekler, transparanlar ne ararsanız bu sonbahar-kış modasında karşınıza çıkacak.

Kışa damgasını vuracak 12 trend

Gümüş

Chanel, Comme des Garçons, Y/Project en bilindik gümüş parçaların yaratıcılarından. Parlaklığıyla dikkat çeken gümüş dikim teknikleri ve modern duruşlu tasarımlarda kendini belli ediyor.

Folklör

Dokumalar, desenler, renkli işlemeler ve canlı renkler. Alexander McQueen, Maison Margiela ve Gucci yerel kıyafetlere tasarım dokunuşuyla folklorik çizgileri halk oyunları ekibinden lüks partilere taşıyor.

Devekuşu tüyü

Sonia Rykiel, Balenciaga ve Alexander McQueen havalı olan devekuşu tüyüne kafayı takanlardan. Haute couture tasarımlarda sıklıkla rastladığımız bu tüylü tasarımlar stil sahibi olarak görülüyor.

Her yer denim

Dior, Calvin Klein, Stella McCartney gibi markalar denim tasarım kullanmaktan vazgeçemeyenlerden.

Plastik

İç gösteren plastik yağmurluklar kışın da kullanılmaya devam edilecek. Emilio Puci, Calvin Klein ve Miu Miu, kabanların üzerine bile plastik yağmurlukları geçirmekten çekinmedi.

Rahat örgüler

İster yırtılmış efekti olsun ister size en az iki beden büyük örgüler özellikle Danimarka’nın ev rahatlığı modası Hygge’den etkilendi. Sonia Rykel, Loewe ve Joseph battaniye tadında örgü kazaklarla gönüllere taht kurdu.

Haberin Devamı

Renkli kürk

Rengerank sahte kürkler altın çağını yaşıyor.Fendi, Miu Miu ve Prada kar soğunda renklerin neşesini vadediyor.

Battaniyeler

Battaniye bu sezonun en büyük moda nesnelerinden bir tanesi. Sonia Rykel, Junya Watanabe ve Mulberry battaniyeyi şıklık arayışının başına geçirdi bile.

Galaktik baskılar

Gümüş modası uzayı sokağa aldı. Galaktik baskılar 60’ların elbiseleriyle buluştu. Chloe, Chanel ve Isabel Marant baskıları akıllıca kullananlar arasında yer aldı.

Sporcu montları

Kayak montu, renkli tulumlar ya da rahat herhangi bir spor malzemesinin bu sene kombinlerinizde yeri hazır.

Turkuvaz

Turkuvaz bu sezonun en belirgin renklerinden. Valentino, Nina Ricci ve Philosophy di Lorenzo Serafini markaları bu rengi koleksiyonlarında kullandı.

Eşarp baskısı

Geride bıraktığımızı sandığımız bir diğer trend eşarp baskıları. Uçuşan bu kumaştan elbiseler Gucci, Alexander McQueen ve Etro’da olmazsa olmazlar arasına girdi.

Haberin Devamı