Gazete Vatan Logo

Kış saati uygulaması geri mi gelecek?

Her yıl kış saati uygulaması ile saatler 1 saat geri alınıyordu. Bu yıl ise kış saati uygulamasına geçilmedi. Peki kış saati uygulaması tamamen kalktı mı yoksa geri mi gelecek? İşte detaylar...

Kış saati uygulaması geri mi gelecek?

Bu sene kış saati uygulamasının kaldırılması kimi vatandaşı sevindirirken kimisini ise üzdü. Kış saati uygulamasının tekrar getirileceği ile ilgili haberler de gündeme düştü. Kış saatinin yeniden yürürklüğe gireceğiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili ayrıntılar haberimizde yer alıyor.

KIŞ SAATİ UYGULAMASI KARARI

Saatlerin geriye alınmaması, yaz saatinin sabit kalması beraberinde birçok sorunu getirdi. Sabah geç saatte havanın aydınlanması, küresel borsalarla senkron zorluğu yaşanması gibi bir çok sorunla birlikte şikayetler arttı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın kalıcı yaz saati uygulaması ile ilgili “geri adım atılmayacağını” açıklamasının ardından Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştü.

Resmi gazete’de yayımlanan karara göre ise; gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 26 Mart 2016 tarihinden itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınması şeklinde başlayan yaz saati uygulamasının her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Ayrıca, güneş ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla tüm yurtta saatlerin yeniden düzenlenmesi hakkındaki 2016/8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nda yer alan “30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren bir saat geri alınması” ibaresi de yürürlükten kaldırıldı.