Gazete Vatan Logo

Kış lastiği zorunlu mu 2020 | Kış lastiği takmama cezası (2020) ne kadar?

Soğuk hava ve kar yağışı uyarıları vatandaşı harekete geçirdi. Kışın daha çok hissedilmesiyle beraber ‘’Kış lastiği takmama cezası ne kadar?’’ sorularında da artış oldu. Türkiye’de kış lastiği takma süresi 1 Aralık 2019-1 Nisan 2020 tarihileri arasını kapsamaktadır. Peki, bu süreler içinde kış lastiği takılmazsa cezası ne kadar olacak? Kış lastiği takmama cezası ne kadar oldu? İşte 2020 kış lastiği 2020 cezası…

Kış lastiği zorunlu mu 2020 | Kış lastiği takmama cezası (2020) ne kadar?

Kaza riskini azaltmak, zorlu koşullarda yol tutuşunu sağlamak için kış lastiği takmak ticari araçlarda zorunludur. Kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs kısacası A türü yetki belgesine sahip tüm araçlarda kış lastiği zorunludur. Hususi araçlarda kış lastiği takmak zorunlu olmasa da can güvenliği için kış lastiğinin takılması önerilmektedir.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAMA CEZASI (2020) NE KADAR?

İstanbul'da Kış lastiği olmayan araç sürücülerine 776 TL cezai işlem uygulanmaktadır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmaları, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutuluyor. Yetki, Bakanlıkça valiliklere de devredilebiliyor.