Gazete Vatan Logo

Kış kilolarına dikkat!

Yazları mücadele ile verilen kilolar, kışın tekrar alınır.

Evde çok fazla oturuyor olma, soğuk havalardan dolayı sosyal aktivitelerin kısıtlanması yazın verilen kiloların tekrar alınmasına sebep olur. Bunu engellemek yediklerinize dikkat ederek çok kolay hale gelebilir.

Sebze Çorbası Tok Tutar

Kışın, yaz salatalarının yerini sebze içerikli çorbalar, güveçler, yahniler ve ızgaralarla değiştirin. Sebzeler sizi daha tok hissettirecek ve çok yemenizi önleyecektir.

Baharatı Her Yemekte Kullanın

Acı biberin içeriğinde bulunan kapsaisin, metabolizmayı hızlandırarak kalori yakımını da hızlandırıyor ve tokluk hisi yaratır.

Derin Dondurucuya Yaz Yemekleri Atın

Kış yemeklerini yapmak,yaz yemeklerinden daha uzun sürer. Bu yüzden yaz yemeklerini derin dondurucuya altıp işinizi daha pratik hale getirebilirsiniz. Buzlukta muhafaza edilebilecek yiyecekerin listesini yapın ve kışları bunları tüketin.

Kaçamaklardan Kaçının

Bayramlar, doğum günleri, kısacası özel günler diyeti bozmak için ideal günler. Fakat bu kaçamaklardan kaçınmanızı tavsiye ederiz. Kendinize en sevdiğiniz 3 çeşit herhangi bir şey yeme hakkı tanıyın ve sonra dişlerinizi fırçalayın veya ağzınızı gargarayla çalkalayın.

Haberin Devamı