Gazete Vatan Logo

Kırtasiyede üretimi Çin’den kaptık

Kırtasiyede   üretimi Çin’den kaptık

YENİ eğitim-öğretim dönemi öncesi kırtasiye sektörü velilerin içini rahatlatacak bir açıklama yaptı. Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet Şendil, “Uzun zamandır üretim ve ithalat konusunda sektör olarak verdiğimiz mücadele, bilinçlendirme ve eğitim çalışmaları sayesinde 2011 yılında yüzde 53 düzeyinde olan güvensiz ürünlerin oranı günümüzde yüzde 3.3’e kadar geriledi. Başka bir deyişle Türkiye kırtasiye sektöründe satılan her 100 üründen 97’si güvenli. Bu sayede uluslararası lisansör firmaların da üretim üssü haline geldik” dedi.

Üretim üssü olduk

Vecdet Şendil, sektörün bilinçlenen üretici ve ithalatçıları, kimyasallardan arındırılmış ürünleri sayesinde ve mevzuatlara uygunluk konusunda Gümrük Bakanlığı’nın örnek gösterdiği bir seviyeye geldiğini söyledi. Şendil, velilerden tek beklentilerinin ambalajlı, ithalatçısı ya da üreticisi belli, etiketli yani kimliği olan ürünleri satın almaları olduğunu ifade etti.

Vecdet Şendil, şöyle devam etti: “Bu tip ürünler gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Türkiye’de üretim ve ithalatta güvenli ürün seviyesinin yüzde 97’ye ulaşması sayesinde Avrupalı ve Rus kökenli dünya markası birçok lisansör firma üretimlerini Çin’den Türkiye’ye taşıdı. Artık Türkiye üretiyor, dünyaya satıyor. Bu sektörümüz adına da önemli bir gelişme ve gurur kaynağı oldu.”

Haberin Devamı