Gazete Vatan Logo

Kırkpınar'da ünlü yağmuru

Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalinin programı belli oldu.

Kırkpınar'da ünlü yağmuru

Edirne Belediye Başkanlığı'nın organizasyonuyla 10-16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nde ünlü şarkıcılar Buray, İlyas Yalçıntaş, Kıraç, Aleyna Tilki, Volkan Konak, Ömür Gedik, Evet Ne Söylüyorduk ve Derya Uluğ'un sahne alacağı açıklandı.

Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalinin programı belli oldu. Kırkpınar Yağlı Güreşleri 10 Temmuz Pazartesi günü saat 18.00'de tören kortejinin Edirne Belediyesi önünde toplanmasıyla start alacak. Kortej, buradan Atatürk Anıtı'na yürüyecek ve Atatürk Anıtında çelenk sunumu gerçekleştirilecek. Açılış töreni, 25 Kasım Stadyumu'nda açılış konuşmaları ve halk oyunlarının gösterileriyle devam edecek. Saat 21.00'de Sarayiçinde 'Sen Sevda mısın?' şarkısıyla gönüllere taht kuran Buray sahne alacak.

11 Temmuz Salı Günü ulusal ve uluslararası platformda tanınan Edirne Belediye Bandosu konseriyle; Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterisi Saraçlar Caddesinde 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivaline renk katacak. İlyas Yalçıntaş, Sarayiçinde saat 21.00'da sevenleriyle buluşacak. 12 Temmuz Çarşamba günü düzenlenecek olan etkinlikler; saat 10.00'da Ekrem Demiray spor Salonunda Kırkpınar Masa Tenisi Turnuvasıyla başlayacak, Saraçlar Caddesinde saat 19.00'da Edirne Belediye Bandosunun konseri ve Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterisiyle devam edecek. Saat 21.00'de ünlü sanatçı Kıraç, Edirnelilere unutulmaz bir konser verecek.

Haberin Devamı

13 Temmuz Perşembe akşamı ise son günlerin popüler ismi olan ve söylediği şarkılarla ses getiren Aleyna Tilki; Sarayiçinde sevenleriyle buluşacak. 14 Temmuz Cuma günü; Sarayiçinde Er Meydanında saat 09.30'da yiğitlerin mücadelesi başlayacak. Bu yılda gelenek bozulmayacak ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Orduevi önünde karşılanacak. Edirne Belediyesinin önünden hareket eden kortej Atatürk Anıtına çelenk sunumunu gerçekleştirecek ve Pehlivanlar Mezarlığında dualar okunacak. Saat 17.45'te 18. Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması ile 6. Gazeteci Gözüyle Kırkpınar Yarışmasının sergi açılışı gerçekleştirilecek. Saat 18.30'da Sarayiçi Er Meydanında açılış programı gerçekleştirilecek. Daha sonra Volkan Konak, Sarayiçinde unutulmaz bir konser verecek. Konsere havai fişek gösterisi de eşlik edecek.

Haberin Devamı

15 Temmuz Cumartesi Günü; Sarayiçinde yiğitlerin mücadelesi devam edecek. 16 Temmuz Pazar Günü saat 15.00'te Ağalık Koç İhalesi gerçekleştirilecek. Başpehlivanın belirleneceği final güreşlerinin ardından yağlı güreşler ödül töreniyle son bulacak. 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin final gecesine 3 ayrı konser damgasını vuracak. Saat 21.00'de Ömür Gedik Saraçlar Caddesinde, aynı saatte Evet Ne Söylüyorduk Barış Parkı'nda, Saat:22.00'de Derya Uluğ Sarayiçinde konser verecek.