Gazete Vatan Logo

Kırılmaz ve esnek OLED ekran bu firmadan geliyor

LG firması mobil cihazlar için 5 inç plastik kırılmaz esnek OLED ekran teknolojisini kullanacağını onayladı.

Teknoloji ilerledikçe akıllı telefonlarda daha güçlü işlemci ve Full HD ekranlar kullanılmaya başlandı. Şimdi mobil dünyasında sıradaki büyük şey ise esnek ekranlar.

LG firması bu hafta çarpıcı bir açıklama yaparak, mobil cihazlar için örnek olarak 5 inç plastik esnek OLED ekran teknolojisinin tanıtımını yapacak.

Samsung''un Galaxy Note 3''tede esnek ekran teknolojisinin kullanacağı haberleri yayınlanmıştı ancak şirket, bu yıl bu teknolojiyi kullanmak için henüz tam olarak hazır olmadığını açıkladı. Ancak LG firması mobil cihazlar için 5 inç plastik kırılmaz esnek OLED ekran teknolojisini kullanacağını onayladı.

Kırılmaz ekran birçok mobil kullanıcısı için oldukça heyecan verici. Çünkü oldukça pahalı olan akıllı telefonların ekranları bir düşme il parçalanabiliyor.

Yeni gelen bilgilere göre LG, Vancouver, Kanada da kırılmaz esnek OLED ekran ve ayrıca üreticilerin daha hafif telefonlar üretmesi için 1.0mm çerçeve içeren ekran teknolojisini sergileyecek.

LG firmasının geliştirdiği TFT teknolojisi ise ileri dönemlerde bir sonraki adım olarak görülüyor. Bu teknolojide son derece ince olurken, şirketin düşük güç tüketimli görüntüler sağlayacak olan Oksit TFT teknolojisi ilk olarak, 7-inç FHD dokunmatik ekran ile tanıtılacak.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Yahoo''dan dev satın alma kararı

Haberin Devamı