Gazete Vatan Logo

Kiraya % 9.8’den fazla zam yapmayın

KİracIlar Derneği (Kira-Der) Genel Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu, 2008’de ev sahiplerinin en fazla yapabilecekleri artış oranının yüzde 9.8 olduğunu belirtti

Gelecek yıl ev sahiplerinin kiralara, enflasyon oranından fazla artış yapamayacaklarını açıklayan Büyüknohutçu, “Bu konuda verilmiş yargı kararları ve içtihatlar var. Bunun dışında hükümet yetkililerinin enflasyon oranından fazla artış olamayacağı yönünde açıklamaları bulunuyor” dedi.

Hiçbir ev sahibinin, kiracıyı evden çıkarmak amacıyla fahiş oranda kira artışı yapamayacağına dikkat çeken Ali Ulvi Büyüknohutçu, “Ev sahibi, kiranın enflasyon oranında artışına yanaşmazsa, kiracı kirasını, havale yoluyla, konuta teslim olarak ev sahibine göndersin. Ev sahibi o parayı alırsa o artışı da kabul etmiş olur. Almamışsa artışı kabul etmemiş sayılır. Bunun sonucu olarak kiracı kirasını bugüne kadar zamanında yatırmışsa ve bunu da belgelemişse, konuta kalıcı zarar vermemişse, yasal tahliye taahhütnamesi imzalamamışsa hiçbir ev sahibi kirayı enflasyon oranından fazla artırmadığı için kiracısını evden atamaz” diye konuştu.