Gazete Vatan Logo

Kiralık talebi azaldı fiyat yüzde 30 düştü

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, kiralık evlere talebin azaldığını belirterek, fiyatların yüzde 30 düştüğünü söyledi

Kiralık talebi azaldı fiyat yüzde 30 düştü

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, “Eskiden kiraya verecek ev bulamıyorduk, müşteri çoktu, şimdi tablo tam tersine döndü. Kirası yüzde 30 civarında düşen bölgeler olmasına rağmen talep hâlâ az” dedi.

Aşa, İstanbul’daki kiralık daire fiyatları, satılık konutlardaki arz-talep dengesi ve günlük kiralık evlere ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. İstanbul’da genelinde bölge ayrımı olmadan kiralık daire fiyatlarında yüzde 30’a varan düşüş yaşandığını, kiralık ev adedinin arttığını belirten Aşa şunları anlattı: “Düşüşten ilk etkilenen merkezi konumlar oldu. Geçen sene Beşiktaş’ta 3 bin lira olan ev şu an 2 bin 500’e, 2 bin 500 seviyelerinde olan 2 bin liraya, 2 bin seviyesinde olan ev 1.500 seviyelerine düştü.”

Suriyeli akını bitti

Düşüşün bir kaç nedeni olduğunu anlatan Aşa, şunları söyledi: “Birincisi Suriyeli akımı durdu, gelen geldi yerleşen yerleşti, bu faktör kalktı. İkincisi fiyat yüksekliğinden dolayı üniversite öğrencileri İstanbul’u gözden çıkardı. Üçüncü olarak kentsel dönüşüm dolayısıyla yenilenen binalarda kapasite arttı ve artmaya da devam ediyor. Burada bir kapasite artışı yaşandı. Bundan sonraki süreçte düşüş olmasa da bir yükseliş beklemiyorum ama talep olmazsa düşmeye devam eder tabi.”

Haberin Devamı