Gazete Vatan Logo

Kiralık samuray

Toyota, Türkiye’de 300 bin araçlık büyüklüğe giden operasyonel kiralama sektörüne girdi. Kurumsal müşteriler, ‘Rent a Toyota’dan isterse 1 araç bile kiralayabilecek. Toyota kiralamayla 4 binlik satış desteği elde edecek.

Kiralık samuray

Türkiye’de aktif büyüklüğü 18.5 milyar liraya ve araç sayısı 280 bine dayanan operasyonel kiralama sektörü yeni oyuncularla büyüyor. Toyota, iştahları kabartan uzun dönem (operasyonel) kiralama sektöründen pay kapmak için kolları sıvadı. Şirket, Türkiye’de yeni otomobillerin yaklaşık yüzde 20’sini satın alan ve her yıl yüzde 15 büyüyen sektöre ‘Rent A Toyota’ markasıyla girdi.

Toyota’nın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hizmet ağını genişletmeye önem verdiğini belirten Toyota Otomotiv CEO’su Ali Haydar Bozkurt, tüm Toyota bayilerinde araç kiralamaya olanak veren ‘Rent A Toyota’ sistemini kurduklarını söyledi.

KOBİ’ler ve kurumsal müşterilerin yeni sistemle tüm bayilerinden en avantajlı fiyatlarla 1 araç bile kiralayabileceğini kaydeden Bozkurt, “Özellikle büyükşehirlerde işleyen kiralama sistemini Türkiye’nin hemen her yerine yayarak, özellikle KOBİ’lerin çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz. ‘Rent a Toyota’ ile müşterimiz artık tek noktadan tüm modellerimizi kiralayabilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sadece Toyota olacak

Uzun dönem kiralama sisteminin oturduktan sonra yıllık 3-4 bin adet civarında kendilerine satış desteği sağlamasını öngördüklerini ifade eden Bozkurt, şöyle devam etti: “2015’te filo satışlarımızın oranı yüzde 26.3’tü. Tüm Toyota showroomlarımızda ve sadece Toyota modellerinde kiralama gerçekleştireceğiz. Corolla modelinin bu sistemde daha fazla pay alacağını tahmin ediyoruz.”

C-HR üretilmeden 1.400 sipariş aldı

Toyota’nın yılın son çeyreğinde Adapazarı fabrikasında üretmeye başlayacağı yeni SUV modeli C-HR’a şimdiden yoğun ilgi var. Ali Haydar Bozkurt, C-HR’ın Türkiye’de üretilmesinin avantajını kullanarak, Kasım’da satışına başlayacaklarını kaydederek, “Araç şimdiden sadece Türkiye’den 1.400 sipariş aldı. Tam yılda 12-15 bin C-HR satmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Reklam filmi Türkiye’den

Türkiye’de çekilen yeni Hilux reklamı çok beğenildiği için Corolla reklamı da Türkiye’de çekildi. Boney M Grubu’nun efsanevi şarkısı “Daddy Cool”un fonda çalarak konseptini oluşturduğu yeni reklam filmi tüm Avrupa’da yayınlanacak.

Haberin Devamı

Dünyanın en çok satan aracı Corolla yenilendi

Bugüne kadar tüm dünyada 44 milyon adetten fazla satan Corolla yenilendi. Üretiminin 50’nci yılını kutlayan dünyanın en çok satan otomobili Corolla, yeni tasarımıyla bir üst sınıfa göz kırptı. Yenilenen Corolla, D segment araç görüntüsü, yeni tampon tasarımı, yenilenmiş bagaj üstü krom detayları, LED farları, karartılmış arka ve arka yan camlarıyla öne çıkıyor.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, 2013’te 11’inci neslini piyasaya sundukları Corolla’nın şimdi çok daha prestijli otomobil haline geldiğini belirterek, “Yeni Corolla yükselen hedeflerimize ulaşmada anahtar rol oynayacak. Bu yıl 35 bin Corolla satışı hedefliyoruz. 2017’den sonra Corolla 40 binler bandına ulaşacak” dedi. Bozkurt, 2017’de yeni Corolla ve C-HR’la 65 bin adetlik satışın altına inmeyeceklerini ekledi.