Gazete Vatan Logo

Kiralık araca 16 bin liralık radar cezası

Araça kiralama şirketi sahibi Müslüm Kaya “Kiraya verdiğim otomobile Ordu’da 42 kez radara girdiği gerekçesiyle 16 bin liralık ceza kesilmiş. Ne yapacağımızı şaşırdık” diyerek tepki gösterdi.

Kiralık araca 16 bin liralık radar cezası

Antalya kent merkezinde 10 yıldır araç kiralama şirketi işleten Müslüm Kaya, geçen ay işyerine gelerek Ordu’ya gideceğini söyleyen 31 yaşındaki E.K.’ye otomobilini kiraya verdi. İddiaya göre otomobili 15 günlüğüne kiralayan E.K.’ye bu sürede birkaç kez radar cezası uygulandı.

15 günün ardından Kaya’ya telefonla ulaşan E.K., radar cezalarını ödeyeceğini, ancak aracın kiralama süresini 15 gün daha uzatacağını söyledi. Otomobilin kiralama süresinin dolmasına rağmen teslim edilmemesi üzerine GPS cihazını kontrol eden Kaya, aracının Muratpaşa İlçesi’ndeki bir otoparkta olduğunu tespit etti.

Kaya, “Ordu’dan elimize deste deste, günlük 5-6 tane ceza makbuzu gelmeye başladı. E.K.’ye telefonunu kapattığı için ulaşamadık. Elimizde makbuzlarla aracın yanına gittik. E.K., cezaların korkusundan aracı bırakıp kaçmış. Faiz uygulanmasın diye cezaların bir kısmını ödeyebildik. Halen gelmesini beklediğimiz cezalar var” diye konuştu.

Plakaya yazılan cezayı şirket ödüyor

Müslüm Kaya, “Cezaları müşteriden alamadığım için avukata veriyorum. Her cezayı avukata versek bunun altından kalkamayız. Bu şirketlerin sesini duyan birilerinin olması gerekir. Ben elimdeki sözleşmeyle aracı o tarihlerde birine kiraladığımı ibraz edebiliyorsam, bu cezanın ya müşterimin TC kimlik numarasına aktarılmasını ya da iptalini istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı