Gazete Vatan Logo

Kiralık ‘Parti Evi’

Hemenkiralık.com’a gelen taleplerde yüzde 150 artış oldu

Yılbaşını için 1 gecelik ev kiralama moda olda. Şömineden internete kadar her konforun olduğu Cihangir ve Galata civarındaki evlerin kirası 249 ile 315 TL arasında değişiyor.

Yılbaşı eğlencesinin yeni trendi “günlük ev kiralama” oldu. Bütçesini sarsmadan arkadaşları ve aileleriyle kalabalık bir yılbaşı gecesi geçirmek isteyenler özellikle Cihangir ve Galata civarında kiralık ev rezervasyonlarını patlatıyor.

Günlük, haftalık, aylık olmak üzere kısa süreli konaklama şartlarıyla 61 ülkede ev, villa ya da apartman dairesi kiralama hizmeti sunan HemenKiralik.com’un kurucu ortağı Okan Barlas, yılbaşı yaklaştıkça rezervasyonlarda artış olduğunu, önceki yıla oranla yüzde 150 oranında daha fazla ev kiralama rezervasyonu aldıklarını söyledi.

Maliyeti azaltıyor

Okan Barlas, “Sitemize en çok rezervasyon İstanbul’un Taksim bölgesi için yapılıyor. Yılbaşında ev kiralamak ekonomik açıdan da avantajlı bir eğlence deneyimi sunuyor. Özellikle kalabalık kutlamalarda eğlence için gereken ihtiyaçlar ortaklaşa karşılanıyor, böylelikle de mekânların yılbaşı tarifesinin ortaya koyduğu maliyet yükü ortadan kalkıyor” değerlendirmesini yaptı.

OTELLERE GÖRE UYGUN

YILBAŞI yaklaşırken herkes kendine ve kesesine göre plan yapıyor. Seçeneklerden biri de her yıl olduğu gibi 5 yıldızlı oteller... Konaklama hariç yemek ve eğlenceden oluşan 5 yıldızlı otellerin paket ücretleri 300 liradan başlıyor.

Örneğin Divan Otel’de yılbaşı eğlencesi kişi başı 299 lirayken bu rakam Swissotel , Hilton ve Pera Palas Jumeirah’ta 495 lira, Conrad Hotel’de 465 lira, Ritz Carlton’da 550 lira, Les Ottomans’da ise 200 euro olarak belirlendi. İşin içine 1 gece konaklama girdiği zaman rakam 1.650 liradan başlıyor.

Deniz manzaralı dubleks 315 TL

HEMENKİRALİK.COM’DA yılbaşı gecesini geçirmek için en çok talep gösterilen evler Cihangir ve Galata’da yer alıyor. Cihangir’de deniz manzaralı dubleks daire atmosferi ve genişliği ile dikkat çekiyor. Ocak, buzdolabı, TV ve ısıtma sistemi ile konforlu bir ortam sunan evde yılbaşı gecesi geçirmenin bedeli 351 TL.

Ücretsiz Wi-Fi, buzdolabı, mikrodalga fırın gibi teknolojilerle donatılmış evde yeni yılı karşılayıp gecenin ilerleyen saatlerinde Asmalımescit ve Sultanahmet gibi eğlence noktalarına ulaşmak isteyenlerin ise 249 TL ödemesi gerekiyor.

Haberin Devamı