Gazete Vatan Logo

King Air 350i filoya girdi!

Emniyete amansız takip uçağı geldi

Emniye, suç ve suçlularla mücadelede daha hızlı hareket etmek için gelişmiş kamera ve navigasyon sistemine sahip King Air 350i tipi uçağı filosuna kattı

Suç ve suçlularla mücadelede “uçak dönemi” başladı. Polis, bünyesine kattığı King Air 350i tipi uçakla suçla mücadeledeki etkinliğini artıracak. Güvenlik güçleri, uçaktaki FLIR kameranın termal özelliği sayesinde, 6 bin metreden tespit, 3 bin metreden hedefe kilitlenerek gece ve gündüz araç takibi yapılabilecek.

24 saat hizmette

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı Uçak Program Koordinatörü Nuri Temur, filoya katılan uçakla gelişen dünya şartlarına ayak uydurmaya çalıştıklarını söyledi. Dünyadaki polis teşkilatlarına paralel yapılandıklarını ve güç açısından iyi bir noktaya geldiklerini belirten Temur, “King Air 350i tipi uçağımız 2 adet turboprop motora sahip. Uçak, teşkilatımızın 24 saat hizmetinde olacak. Daha çok keşif gözetleme amaçlı kullanılacak” dedi.

Havada 5 saatten fazla kalıyor

King Air 350i tipi uçak, 2 pilot 9 yolcu taşıma kapasitesine sahip, saatte 580 kilometre hız yapabiliyor. Tam yakıtla 3 bin kilometre yol alıyor, havada 5 saatten fazla kalıyor ve 11 bin metre yükseklikte görev yapabilme özelliğine sahip.


Haberin Devamı