Gazete Vatan Logo

Kınada Tarkan Nikahta tasavvuf

Esra Erdoğan'ın önceki akşam Albaraka Türk'ün sahibi Mustafa ve Ayşe Topbaş çiftine ait Kandilli Kuleli'deki villasında yapılan kına gecesi, Başbakan ve yakın çevresinin bugüne kadar düzenlediği ilk 'eğlence' oldu

Esra Erdoğan'ın önceki akşam Albaraka Türk'ün sahibi Mustafa ve Ayşe Topbaş çiftine ait Kandilli Kuleli'deki villasında yapılan kına gecesi, Başbakan ve yakın çevresinin bugüne kadar düzenlediği ilk 'eğlence' oldu. Kına gecesi için villada saatler öncesinden bir ses düzeni kuruldu. Bütün gece kadınlar ve erkekler, ayrı ayrı oturdu. Müzik yayını gece 01.00'e kadar yüksek volümle devam etti. Sezen Aksu'nun "Rakkas" ve Tarkan'ın "Kuzu Kuzu" şarkılarıyla gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlenen davetliler, gecenin son dakikalarında çalan Gülben Ergen'in "Uçacaksın" ve "Kandıramazsın"ıyla da kapanışı yaptı.

Düğün masrafı 50 milyar
Nikah töreni ise yarın Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak. Nikah töreni boyunca tasavvuf müzik sanatçısı Ömer Faruk Tekbilek'in 'I love you' parçası ile Gece Yolcuları Grubu'nun bestelediği 'Vuslat' şarkısı çalınacak. Esra Erdoğan ve Berat Albayrak'ın nikah şahitleri, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Romanya Başbakanı Adrian Nastase ve Ürdün Kralı Abdullah olacak. Bu arada, yaklaşık 50 milyar lirayı bulacak olan düğün masraflarını, Türk adetlerine göre erkek tarafı olan Albayrak Ailesi'nin karşılayacağı öğrenildi. 7 bin kişinin davet edildiği tören için, nikah salonuna 10 bin dolar, davetiyelere ise 6 milyar lira ödendi. Salon kirası, davetiyeler ve hediyelerle birlikte düğün toplam 50 milyar liraya patlayacak. Davetlilere, düğünün ardından içinde çikolata olan gümüş kutular hediye edilecek.

Kayınpeder Sadık Albayrak: Gelinimin 'babacığım' demesi beni mutlu ediyor
Başbakan'ın dünürü gazeteci-yazar Sadık Albayrak, küçük oğlu Beratla, Esra Erdoğan'ın nasıl tanıştığını ilk kez anlattı: "Ben 1982'de hapishanede yatarken, Tayyip Bey'in çocukları bize gelir, bizimkiler onlara giderdi. Tanışıklıkları yeni değil. Çocukken birlikte büyüdüler. Beşik kertmesi yapmadık. Türk gelenek ve görenekleri çerçevesinde nişanlandılar. Adetlerimizde öyle sokaklarda flört etmek olmaz." Başbakan'ın, oğlu Berat'la tanışıklıklarına ilişkin ilginç bir detayı da açıklayan Albayrak, "Berat, ABD'de master'ını yaparken bir konferans düzenlemiş ve cezaevinden çıktıktan sonra Amerika'ya giden Sayın Erdoğan'ı konuşmacı olarak davet etmiş. Erdoğan bu vesileyle oğlum Berat'ı daha yakından tanımış. Tayyip Bey çok memnun olmuş, onunla sonra fotoğraf çektirmiş, yemek yemişler" dedi. Müstakbel gelini Esra Erdoğan'dan bahsederken gözlerinin içi gülen Albayrak, "En çok gelinim Esra'nın hazırladığı ve üzerine, 'Sevgili Babacığım'a' notu olan 'bohça'daki hediyeyi merak ediyorum. Gelinimin bana baba demesi beni çok mutlu ediyor" dedi.

Gelinliğin kumaşı Hindistan'dan
Esra Erdoğan'ın gelinlik kumaşı Hindistan'dan alınmış. Rengi kırık beyaz. Türban üzerine duvakla yapılan gelinliğin tasarımı da Esra Erdoğan'dan. Duvak takıp takmamakta kararsız olduğu söylenen Esra Erdoğan'ın gelinliğinin dikimi ise bir ay sürmüş. Fatih'te Dündar Gelinlik'in sahibi Melahat Dündar tarafından dikilen gelinlik Erdoğanlar'a teslim edilmiş. Daha önce Erdoğan Ailesi'nin büyük gelinleri Sema Erdoğan'ın gelinliğini de diken Melahat Dündar, istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kızı Kübra'nın ve oğlu Hüseyin'in eşinin de gelinliklerine imza attı.

Haberin Devamı