Gazete Vatan Logo

Kimyasallar kankasından!

Birleşmiş Milletler’in hazırladığı rapora göre, Kuzey Kore Suriye’ye kimyasal silah fabrikası inşası için 50 ton malzeme göndermiş

Kimyasallar kankasından!

Suriye ordusunun Doğu Guta’daki bombardımanı sonrası hastaneye götürülen bazı yaralıların kimyasal silah saldırısı belirtileri taşıdığı iddia edilmişti. Kuzey Kore’nin Suriye’ye kimyasal silah fabrikası inşası için 50 ton malzeme gönderdiği ortaya çıktı. Birleşmiş Milletler tarafından Doğu Guta’da 500’den fazla sivilin can verdiği bombardımanlar sonrası hazırlanan rapor dün New York Times (NYT), Washington Post ve Wall Street Journal (WSJ) gibi ABD’nin önde gelen gazetelerince manşetten haberleştirildi. Rapora göre Kuzey Kore’den Suriye’ye gönderilen malzemeler arasında aside dayanıklı kiremitler, vana, boru ve termometreler var. Kiremitlerin, kimyasal silah yapılan tesislerin inşaatında kullanıldığı iddia ediliyor.

Babaları da kankaydı

Suriye’nin başkenti Şam’da 2015 yılında Kuzey Kore’nin kurucu lideri Kim Il-sung adının verildiği bir park açılmıştı. Raporda Suriye ile Kuzey Kore arasında yaklaşık 50 yıldır süren askeri iş birliğine de dikkat çekiliyor. 1960 ve 70’lerde yaşanan Arap-İsrail savaşlarında, Kuzey Koreli pilotlar Suriye Hava Kuvvetleri ile ortak uçuşlar gerçekleştirmişti.

Haberin Devamı