Gazete Vatan Logo

Kimyasal silaha gümüş, helikopter düşürmeye altın ödeme

Irak’ta IŞİD’in militanlarına yaptıkları hizmete göre dolgun ücretler ödediğini ortaya koydu. Tarifeye göre, helikopter düşürmek için altın, kimyasal silah için gümüş parayla ödeme yapılacak.

Kimyasal silaha gümüş, helikopter düşürmeye altın ödeme

Rusya’nın uluslararası televizyon ağı Russia Today’in (RT) RT’nin Irak’ın Musul kentinde ele geçirdiği belgelere göre IŞİD belgelerinin arasında militanları ödüllendirme tarifesi de bulunuyor. Irak’ta ele geçirilen belgelere göre kimyasal silah kullanmak gümüş, helikopter düşürmek altınla ödeme yapılarak ödüllendiriliyordu.

TAVSİYE MEKTUBU ŞART

IŞİD’e katılımın zorla ya da cihat yapma inancıyla olduğu kanısına rağmen mali teşviklerin de önemli rol oynadığına dikkat çeken RT, Musul’da ele geçirdiği belgelere göre IŞİD’e katılımın ancak tavsiye mektubuyla mümkün olduğunu, yeni gelenin askeri ve şeriati eğitimiyle ilgili sıkı değerlendirmeden geçirildiğini belirtti.

UÇAK DÜŞÜRENE OTOMOBİL

Konuşlandırma, silah-cephane, tedarik ve ölümlerin takibini yapıp kayıtlarını tutan IŞİD komutanları, örgüte kabul gören çaylağı da sıkı gözetime alıyordu. İnançlı ve sadık şekilde hizmet edenler ise ödüllendiriliyor ya da ödül vaadiyle karşılanıyordu. Örgütün ödül sisteminde uçak düşürene otomobil vaat ediliyordu. Düşman helikopteri ya da insansız hava aracı düşürmenin ödülü en az 7 altın dinardı.

Haberin Devamı

Kimyasal silah kullanmanın IŞİD nezdinde önemli bir hizmet olarak görülmediği kimyasal donanımlı bir roket fırlatanın 10 gümüş dinarla ödüllendirilmesinden anlaşılıyor. RT, Irak hükümetinin bir araştırmasının IŞİD’in hardal gazı ve diğer kimyasalları Kerkük, Felluce ve Tıkrit’te kullandığını saptadığını kaydetti. Irak askeri istihbaratının elindeki IŞİD belgelerine göre ‘halifeliğe’ katılmak için yüz binlerce yabancı maaile Irak’a gelmişti.

Sputnik