Gazete Vatan Logo

Kimseyi yarı yolda bırakmadım

Fatma Turgut, Model grubunun dağılmasından sonra yaşadığı üzüntünün kendisini daha da güçlendirdiğini anlatıyor: “İnsanı öldürmeyen şey güçlendiriyor. Bundan sonra birinin beni üzmesi çok zor.”

Kimseyi yarı yolda bırakmadım

İlk solo albümünüzü yapacaksınız. Nasıl gidiyor hazırlıklar?

Aynı zamanda ikinci single hazırlığındayım. Bunun yanında kendi şarkılarımı yapmaya çalışıyorum. Çok sevdiğim müzisyen arkadaşlarımın desteğini alıyorum. İlk albümümü yapacağım için elimden geldiğince titiz ve yoğun çalışıyorum.

Gruptan sonra solo olarak kariyere devam etmek nasıl hissettiriyor?

Hem güzel hem de zor. Aramızda bir iş bölümü vardı. Herkes bir işin ucundan tutuyordu. Şimdi her şey bana kaldı. Sadece biraz daha fazla yoruluyorum. Ama altından kalktığımı görüyorum.

Grubun dağılması ve sizin yola tek devam etmeniz bence önünüzü açtı, sizce?

Biz İzmir’den kalkıp hep beraber geldik, aynı evde yaşadık. Hiçbir zaman tek başıma bir şey yapmak istemedim. Böyle bir hayalim hiç olmadı. Beraber çıktık bu yola ve 12 senelik bir hikayeydi bu. Ama bu hikaye bir telefonla bitti. Ben onların döneceklerini beklerken onlar bana 20 temmuzda face time ile geri dönmeyeceklerini söylediler. Bu durum bana yaradı mı yaramadı mı zaman gösterecek ama kendimi daha iyi ve güçlü hissediyorum. En iyi bildiğim şeyi yapacağım, nefesim yettiğince şarkı söyleyeceğim.

Haberin Devamı

Bu süreçte canınızı en yakan şey neydi?

Şimdi düşündükçe daha iyi anlıyorum. Kimse hayatını değiştirmeye ve bir yere yerleşmeye iki günde karar vermez. Yeni yeni Amerika’ya her şeyi planlayarak gittiklerini anlıyorum. Bunu anlamak ve görmek beni üzdü. Çünkü buraya dönüp evini kapatanlar oldu. Bu planlarından bana bahsetmediler, bensiz bir yol çizerek oraya gitmişler. Model grubunu devam ettirme hakkım vardı ama kendi adımla yürümeyi tercih ettim. Zaten hayatımın sonuna kadar Model şarkılarını söylemeye hakkım var.

Aşkı da, terk edilmeyi de sevmeyi de yazıyorum...

Böyle bir hayal kırıklığından sonra benzerlerini yaşamamak için aldığınız kararlar var mı?

Bu saatten sonra beni bu konuda hiçbir şey korkutmaz. Çünkü onlar benim en yakınımdı, ailemdi. Üzüldüm bitti gitti. İnsanı öldürmeyen şey güçlendiriyor. Bundan sonra birinin beni üzmesi çok zor. En yakınımın ancak beni sırtımdan bıçaklaması lazım. Ama bunları yaşadım diye kimseye güvenim ve inancım azalmadı. İnsanlara şans veririm, önyargılı olmam.

Haberin Devamı

Peki hakkında hangi yanılgıdan rahatsızsınız?

Model’i benim bıraktığımı sanıyorlar. Her gören, “Özür dile geri dön Model devam etsin” diyorlar. Ama ben Modeli bırakmadım onlar bıraktı. Yarı yolda bırakılan benim. Bunu konserlerimde de söylüyorum. Çünkü seyirciler soruyorlar. Diğer grup üyeleri Amerika’ya yerleşmeyi ve bensiz gitmeyi tercih ettiler diyorum. Bu konuda böyle bir yanılgı var.

Sahnede duygularınızı çok açıkça ifade eden birisiniz?

Evet çünkü bastırdıkça daha kötü olur. Arkamı dönüp ağladığım olur. Hislerimi paylaşırım. Sahne öyle bir şey.

Neler yazıyorsunuz?

Yaşadığım her duyguyu yazıyorum. Şarkılarımda terk edilme de var, aşk da var, sevmeye devam etmek de var.

Böyle güçlü, yıkılmayan, tuttuğunu koparan biri olduğumu bilmiyordum. Bu Fatma’yı daha çok sevdim.

Aşk acısı ölüm acısıyla bir...

Gördüğüm kadarıyla aşk acısı çekerken bile pozitifsiniz...

Aşık olmak dünyanın hem en güzel hem de en kötü şeylerinden biri. Aşık olduğumda sadece çok daha fazla seviyorum ve iyi hissediyorum kendimi. Aşık olmayınca da tabi ölüyorum. Bu arada insanlar öldüğünde 7’si, 40’ı ve 52’si yapılır. Aşk acısı ölüm acısıyla bir olduğu için 40 gün sonra insan onun olmadığını anlıyormuş. Bu yüzden 40 gün ağlıyormuş insan. Bendeki aşk acısı da 40 günde bitecek. Sonrasına bakarız...

Haberin Devamı

Peki şu an kendinizi tamamen kariyerinize adadığınızı söyleyebilir miyiz?

Evet. Hayat bir şekilde sevinciyle, üzüntüsüyle, aşkıyla, nefretiyle devam ediyor. Ama bunların hepsi artık bana çalışacak çünkü ben onlara çok çalıştım. Bu duyguların şimdi bana hizmet etmesi lazım. Benimle şarkılarını paylaşmak isteyenler çok güzel insanlar var. Ama ben kendi yazdıklarımla bir şeyler yapmak istiyorum.

Kendim gibi depresif bir albüm yapacağım

Bu konuda size yol gösteren kişiler kimler?

Mesela Sertab’la (Erener) bu konuları konuşuyoruz bana ablalık yapıyor. Bana “Yaz çiz. Müziği içinden nasıl geliyorsa öyle yap” diyor. Sezen Aksu,”Bu yaşadıklarını avantaja çevir, git yazmaya başla, gitarını al şarkı söyle. Öyle öyle olacaksın” dedi. Sezen Aksu, Sertab Erener, Nil Karaibrahimgil hayran olduğum isimler. Onlarla beraber olduğum için çok şanslıyım. Onların desteğiyle kendimi ifade edebileceğim, ben gibi bir albüm yapacağım. Sempatik, eğlenceli üzüntülü, biraz depresif olacak.

Haberin Devamı

Bugünün hayalini kurmuş muydunuz?

Hayalim şöhret olmak değildi, hiç olmadı. Eğer grupla bir araya gelmeseydik şuan İzmir’de müzik öğretmenliği yapıyor olacaktım. Ama yaşadıklarımdan ve ortaya çıkan Fatma’dan çok mutluyum. Böyle güçlü, yıkılmayan, tuttuğunu koparan bir tarafım olduğunu bilmiyordum. Bu Fatma’yı daha çok sevdim. Ama bunun dışında bende değişen hiçbir şey olmadı.