Gazete Vatan Logo

Kimlik ve ehliyet yenilemede 'son tarih' uyarısı!

Batman'ın Kozluk İlçe Nüfus Müdürlüğü, son zamanlarda bazı basın yayın organları ile sosyal medyada 2020 yılında T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi, değerli kağıt ve harç bedellerinde yüksek artışlar olacağı, nüfus cüzdanı ve eski sürücü belgelerinin 2020 yılından itibaren geçerli olmayacağı, sürücü belgelerinin yenilenmesi için sağlık kurulu raporu isteneceği ve bu nedenle belgelerin değiştirilmesi gerektiği şeklinde asılsız haberler çıktığını ve vatandaşların bu asılsız haberlere itibar etmemeleri gerektiği duyurusu yapıldı.

Kimlik ve ehliyet yenilemede 'son tarih' uyarısı!

Kozluk İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedellerinin her yıl olduğu gibi 2020 yılı içerisinde de yeniden değerleme oranında artış yapılarak güncelleneceği, halen kullanılmakta olan nüfus cüzdanlarının T.C. kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli olduğu, sürücü belgeleri için mevcut uygulamada herhangi bir değişiklik yapılmadan yenileme işlemlerine devam edileceği, vatandaşlarımızın asılsız haberlere itibar etmemeleri hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

YENİ KİMLİK SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?
Kimliklerini henüz yenilemeyenler için son başvuru tarihi 2023 sonu son tarihtir.
YENİ KİMLİK KARTI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Kimlik kartı başvuruları, internet sitesinden, "Alo 199" çağrı merkezinden randevu alınarak veya randevusuz ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere gidilerek yapılıyor.
Yeni kimlik kartı çıkarmak için öncelikle evrak ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Evrak ücretini ise nüfus müdürlüğüne gitmeden internet üzerinden ödemek mümkün.
Yeni çipli kimlik kartı ödemesini gerçekleştireceğiniz internet sayfasına giriş yaptıktan sonra, açılan sayfada harç ve değerli kağıt bedeli ödeme kısmına tıklayın. Ödeme yap seçeneğinden kart bilgilerinizi girdikten sonra işleminiz tamamlanır.
Her banka internet ödemesini kabul etmektedir. Siz sadece dekontunuzu almayı unutmayın.
YENİ ÇİPLİ KİMLİK KARTI HARCI NE KADAR?
Yeni çipli kimlik kartları değerli evrak bedeli altında ücret alınarak verilmektedir. Yeni çipli kimlik kartları değerli evrak bedeli 22,50 TL olarak belirlenmiştir. Eğer yeni kimlik kartınızı kaybettiyseniz yeni kimlik kart çıkartma bedeli 45 TL olmaktadır. Yeni doğanlar için kimlik ücreti alınmamaktadır.
Yeni kimlik ücretleri 2020 yılında 27.58 TL, 45 TL olan kayıp kimlik yenileme ücreti ise gelecek yıl 55.16 TL olacak.
Kimlik ödemesi yapılan işleme göre de değişiklik göstermektedir:
-Kimlik Yenileme
-Doğum Nedeniyle Kimlik Çıkarma
-Kayıp Kimlik Çıkarma
ÇİPLİ KİMLİK ÖDEMESİNDE ANLAŞMALI BANKALAR
-Türkiye Vakıflar Bankası
-Ziraat Bankası
-Türkiye Halk Bankası
-Vakıf Katılım Bankası
-Ziraat Katılım Bankası
-Yapı ve Kredi Bankası
-Aktif Yatırım Bankası
-AKBANK
-Altenatifbank
-Albaraka Türk Katılım Bankası
-Anadolubank -Burgan Bank
-CITIBANK -Denizbank
-QNB Finansbank
-Fibabank
-HSBC BANK
-ICBC Turkey Bank
-Türk Ekonomi Bankası (TEB)
-Garanti Bankası
-Türkiye Finans Katılım Bankası
-Türkiye İş Bankası
-ING Bank
-Odea Bank
-Kuveyt Türk Katılım Bankası
-Şekerbank
-Turkıshbank
-Turkland Bank
-Arap Türk Bankası.

Haberin Devamı