Gazete Vatan Logo

Kimler yüksek öğretimde katkı payı ve öğrenim ücreti ödemez?

Bazı vatandaşlar, yasaca kendilerine verilen haktan faydalanarak yüksek öğretimde katkı payı ve öğrenim ücreti ödemelerinden muaf tutulmuşlardır. Peki kimler yüksek öğretimde katkı payı ve öğrenim ücreti ödememe hakkına sahiptir, yüksek öğretimde katkı payı ve öğrenim ücreti alınmaması hakkından kimler ne şekilde yararlanmaktadırlar?

Kimler yüksek öğretimde katkı payı ve öğrenim ücreti ödemez?

Üniversitelerde eğitim gören öğrencilerinin ödemekle mükellef olduğu katkı payı ve öğrenim ücreti ödemelerinden kimlerin muaf tutulduğu ile ilgili detaylar haberimizde...

KİMLER KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMEZ?

22.10.2017 tarihinde Resmi Gazete ‘de yayımlanan 2016/9377 sayılı Bakanlar Kurulu kararı gereğince 5510 sayılı Kanun’un 47 inci maddesi ile 2330, 2453, 2629 ve 3713 sayılı Kanunlar kapsamındaki görevlerini yürütürken hayatını kaybedenlerin eş ve çocuklarından, 3713 ve 2330 sayılı Kanunlar kapsamında malul olanlar ile eş ve çocuklarından kapsamında malul olanlar ve 1005 sayılı Kanun kapsamında şeref aylığı alanların kendileri ile eş ve çocuklarından yükseköğrenim öğrenci katkı payı ve öğrenim ücreti alınmamaktadır.

KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Şehit ve gazi çocukları ile gazilerin; bu haktan yararlanmak için durumlarını gösterir belge ile öğrencisi oldukları üniversitenin ilgili birimlerine başvurmaları gerekmektedir. Öğrencinin anne/babasının şehit/gazi olduğunu gösterir belge, personelin mensubu olduğu Kuv. K.lığı, J.Gn. K.lığı ve S.G.K. lığınca verilmektedir.

Haberin Devamı