Gazete Vatan Logo

Kimi uyudu, kimi kovuldu!

Aile Şurası'nda işsiz vatandaşı konuşturmadılar

SİVAS'ta düzenlenen `1'inci Aile Şurası'nda kentteki sosyal sorunlar ele alınarak çözüm yolları tartışıldı. Şura'ya izleyici olarak katılan ve 2 yıldır işsiz olan 40 yaşındaki İsmail Karapınar, toplantıda sorununu anlatmaya çalışınca görevlilerce engellendi. İsmail Karapınar, derdini anlatamadan salondan çıkarıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası ve Sivas Belediyesi'nin işbirliği ile kentteki sosyal sorunların tartışılarak çözüm bulunması amacıyla `1'inci Aile Şurası' düzenlendi.



Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen şuraya Vali Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplumda ailenin yeri, aile içindeki sorunların kaynakları, toplumda kadının yeri, çocuk ve gençlik sorunları gibi konuların tartışıldığı şurada, oluşturulan komisyonlar tarafından çözüm önerileri hazırlandı. Şurada komisyon üyeleri tarafından tartışılan sorunlar ve çözüm yollarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşınacağı belirtildi. Sıkça ailenin öneminin vurgulandığı toplantıda üzerinde durulan bir diğer nokta ise ekonomik kriz oldu.

İŞSİZ VATANDAŞ KONUŞTURULMADI
Toplantıyı izlemek üzere solunda bulunan ve ekonomik kriz nedeniyle 2 yıldır işsiz olduğunu belirten 40 yaşındaki İsmail Karapınar, yaşadığı sıkıntıları anlatmak üzere söz almak istedi. Ancak işşiz vatandaş salonda bulunan güvenlik görevlileri ve polis memurları tarafından engellendi. Apar topar salon dışına çıkartılan İsmail Karapınar, derdini en iyi burada anlatabileceğini düşündüğü için söz almak istediğini belirterek konuşmasının engellenmesine tepki gösterdi. Ekonomik kriz nedeniyle 2 yıldır işşiz olduğunu belirten 2 çocuk babası İsmail Karapınar, "Ben de bir aileyim. Madem burası aile şurası, ben de derdimi anlatmak istiyorum. Ancak müsede etmiyorlar. Ben sokağın halini anlatmak istiyorum. İşşizin durumunu anlatmak istiyorum" dedi.

VALİ YARDIMCISI YANINA GELDİ
İsmail Karapınar'ın salon dışında derdini anlatmaya çalıştığı sırada ise içeride Vali Veysel Dalmaz ekonomik krizin aileler üzerindeki etkisinden, işsizlikten ve çözüm yollarından bahsetti. İsmail Karapınar toplantı sonuna kadar sıkıntısını yetkililere anlatabilmek umuduyla kapı önünde bekledi. Ancak görevliler işsiz vatandaşı içeriye almadı. Uzun konuşmaların yapıldığı ve bu nedenle uyuyanların olduğu toplantı sonrasında ise Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İsmail Karapınar'ın yanına giderek daha sonra görüşmek üzere ikna etti. Sıkıntısını anlatamayan İsmail Karapınar evinin yolunu tuttu.

Haberin Devamı