Gazete Vatan Logo

Kim öldürdü?

Kudüs’te bıçaklanarak öldürülen 23 yaşındaki İsrailli polis Hadas Malka’yı önce DEAŞ öldürdüğünü duyurdu. Hamas yalanlayıp saldırıyı kendilerinin gerçekleştiğini açıkladı. İsrail ordusu ise ‘ikisi de değil’ dedi

Kim öldürdü?

İsrail’in Kudüs kentinde geçtiğimiz gün Filistinli gençler tarafından bıçaklanarak öldürülen kadın polis Hadas Malka’yı (23) ‘kimin öldürdüğü’ tartışma konusu oldu. Saldırıyı önce terör örgüyü DEAŞ üstlendi, ancak Hamas yaptığı açıklamayla bunu yalanladı. Hamas Sözcüsü Sami Abu Zuhri, 3 Filistinli gencin sınır polisine saldırı gerçekleştirdiğini kabul ederek, “Bu kişilerden bir tanesi Hamas’a bağlılık yemini etmiş bir Filistinli genç. Diğer ikisi ise Filistin Kurtuluş Örgütü’nün üyeleri” diye konuştu. İsrail Ordusu’ndan yapılan açıklamada ise, söz konusu 3 Filistinli’nin herhangi bir örgüte bağlı olmadığı ve Kudüs’te yaşadıkları belirtildi.

3 Filistinli öldürüldü

Eski şehrin Sultan Süleyman Caddesi’nde Cuma günü İsrailli güvenlik görevlileriyle Filistinli gençler arasında gerginlik yaşanmıştı. Çıkan olaylarda 3 Filistinli genç vurularak öldürülürken, 23 yaşındaki İsrailli polis memuru Hadas Malka bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Filistin Sağlık Bakanlığı ise olaylarda Bera İbrahim Salih, Adil Hasan Ahmed Ankuş ve Amir Muhammed Abdulkadir Bedevi isimli 3 Filistinli gencin İsrail polisince vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı