Gazete Vatan Logo

Kim olacağımı ben şekillendirdim

Özge Öder yeni müzikali Bak bizim şarkımızı çalıyorlar’la sahnede yine fırtına gibi esiyor. Özder kendine dair şöyle diyor, “Hiçbir şeyin içinde tesadüfen bulunmadım. Bugün olduğum kişinin mimarı benim.

Kim olacağımı ben şekillendirdim

Bak bizim şarkımızı çalıyorlar, oyununa büyük bir ilgi var. Bu ilgiyi neye bağlıyorsunuz?

Bence insanların bu korkunç gündemde gerçekten pozitif şeyler görmeye, gülmeye eğlenmeye ihtiyaçları var. Müziğin dansın ve aşkın olduğu, şekerleme gibi, romantik komedi tarzında bir metin. Aylık biletler satışa çıktığı ilk gün bitiyor. Biz gerçekten güzel bir ekip olduk.

Bunun sebebi tiyatro ve sanata karşı olan bilincin ve farkındalığın atması olduğunu söyleyebilir miyiz?

Yok canım ah keşke öyle diyebilsek ve o işler o kadar kolay olsa. Maalesef aksine kan kaybediyoruz. Ben bugün tiyatroyu sanatı gerçekten seven, her şeye rağmen canla başla ve beklentisiz yapmaya çabalayan bir sanatçı kesimi ve inançlı yeni nesil özel tiyatrolar olmasa durumun hiç de iyiye gitmeyeceğini düşünüyorum. Biz vazgeçmeyeler ayakta tutuyoruz tiyatroyu.

Eleştirilere karşı tavrınız nasıl?

Çok sevinirim doğru ağızlardan dürüst yorumlar duyduğum zaman. Övmek de, eleştiri yapabilmekte ancak olgun ve ince ruhların doğru yapabildiği bir iştir. Eleştirinin gerçekten şifa olmasını isterseniz ve iyi bir ruhsanız eleştirinizle şifa olursunuz. İstemezseniz yani amacınız yaralamaksa, sanatçının ruhunu kanatır kan kaybettirirsiniz. Ben eleştirinin niyetini anlayacak zeka ve deneyimdeyim artık. Faydalı olanlar üzerinde düşünür gerekirse her şeyi alaşağı eder yeniden inşa ederim. Yeter ki art niyet, kabalık ve hakaretamiz bir haddini aşan üslup içermesin.

Haberin Devamı

Nasıl insanlara hayranlık duyarsınız?

İşini saygıyla, severek ve ederinde yapan herkese hayranlık duyarım.

Hesapsızca birbirimizi seviyoruz

Masal gibi bir aşk yaşıyorsunuz neler hissediyorsunuz?

Şükrediyorum. Ve bu büyünün bozulmaması için elimden geleni yapıyorum. İlişkilerimde çıkar ilişkisi bulamazsınız, aksine elimi değdiğim herkese iyiliğim dokunur. O da aynı benim gibi bir insan. O da bana kendimi çok kıymetli hissettiriyor. Hesapsızca seviyoruz ve iyilik üretiyoruz. Kocaman bir aile olduk çoktan.

Popüler olma kaygım hiç olmadı
Hiçbirşeyin içinde tesadüfen bulunmadım. Seçtim. Bazı ufak tefek şeyler haricinde yaşamımı ve kim olacağımı ben şekillendirdim. Bugün olduğum kişinin mimarı benim. İzleyiciler beni hep içinde bulunduğum işlerle tanıdılar, oysa bir de reddettiklerimle tanısalar karakterimi, prensiplerimi ve kendimi steril tutmak için ne kadar çaba sarfettiğimi daha iyi anlarlardı. Popülerlik kaygısından ne kadar uzak olduğumu da...

Haberin Devamı