Gazete Vatan Logo

Kim’le gizli temas

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki tarihi randevu öncesi, tarafların gizlice temasa geçtiği öne sürüldü.

Kim’le gizli temas

CNN televizyonu, dışişleri bakanlığı koltuğuna oturmaya hazırlanan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü Mike Pompeo ve ekibinin, Kuzey Koreli muhataplarıyla üçüncü bir ülkede doğrudan iletişim kurduğunu aktardı. İddiaya göre Kuzey Kore yönetimi, görüşmenin başkent Pyongyang’da olması konusunda ısrar ediyor, ancak ABD tarafı görüşmenin Beyaz Saray’da yapılmasını istiyor.

Yetkililer, halihazırda var olan resmi istihbarat kanallarının kullanılabilmesi için, Pompeo’nun dışişleri bakanı olarak teyit edilmesi gerektiğini söyledi. Pompeo’nun önümüzdeki birkaç hafta içinde Senato onay sürecine girmesi bekleniyor.

ABD lideri Trump, geçtiğimiz ay Kim’den gelen daveti kabul ettiğini ve Mayıs ayında görüşeceklerini açıklamıştı.

Yabancılar da yarışa katıldı

Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da düzenlenen geleneksel maratonda bu yıl 400 civarında yabancı sporcunun da koştuğu açıklandı. Yaklaşık 43 ülkeden sporcuların katıldığı maratonu erkeklerde Kuzey Koreli Ri Kang Bom’un, kadınlar da ise yine Kuzey Koreli Kim Hye Gyong’un kazandığı duyuruldu.

Haberin Devamı