Gazete Vatan Logo

Kim Kardashian'dan Keseb tweeti!

Şiddetli çatışmaların yaşandığı Keseb’deki Ermeniler için bu tweeti attı.

Dünyanın en çok konuşulan yıldızlarından biri olarak bilinen ve daha önce Ermeni soykırımı iddialarına verdiği destekle de gündeme gelen Ermeni asıllı ünlü Amerikan reality şov yıldızı Kim Kardashian bu kez Hatay’ın Yayladağı ilçesinin karşısında kalan ve son haftalarda şiddetli çatışmalara sahne olan Keseb’teki Ermenilere dikkat çekti.

El Arabiya’nın haberine göre Kardashian Tweeter hesabından yazdığı “Tarih bir kez daha tekerrür etmesin”, “Keseb’te neler olduğunu bilmiyorsanız Google’a bakın. Bir Ermeni olarak bu tür hikayelerle büyüdüm” şeklinde tweetler attı.
Bu arada Rusya, Keseb kasabasında yaşayan Ermenilere insani yardım göndereceğini açıkladı.

İNSANİ YARDIM KARARI

RIA Novosti’nin haberine göre, İmparatorluk Ortodoks Filistin Topluluğu (IOPS) Başkanı Sergey Stepaşin, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’la Lazkiye’de yaptıkları toplantıdan sonra Keseb’te yaşayan Ermenilere birkaç gün içinde insani yardım gönderme kararı alındığını bildirdi.

2 bin kadar Ermeni’nin yaşadığı Keseb, son haftalarda Özgür Suriye Ordusu ile rejim birlikleri arasında şiddetli çarpışmalara sahne oluyor.
Suriye rejimi bir süre önce Türkiye’nin Keseb’i tank ve toplarla bombardımana tuttuğunu iddia etmişti. Türk uçakları tarafından Türk hava sahasına girdiği için vurulan Suriye savaş uçağı da Keseb’i bombalarken düşürülmüştü.
Ermenistan da geçen hafta, Keseb’teki Ermenilerin durumundan endişe duyduğunu açıklamıştı.

Haberin Devamı