Gazete Vatan Logo

Kim’i önce füzeler vuracak

Washington kaynakları, Trump yönetiminin Kuzey Kore’ye karşı askeri seçeneği uygulamaya koyması halinde, ilk etapta Pyongyang’ın önemli tesislerinin Tomahawk füzeleriyle vurulacağını belirtiyor.

Kim’i önce füzeler  vuracak

Nükleer silah ve balistik füze programlarından bir türlü vazgeçmeyen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a karşı tavrını her geçen gün daha da sertleştiren ABD Başkanı Donald Trump’ın Pyongyang yönetimini hedef alan ‘askeri müdahale’ planı netleşmeye başladı.

ABD basınında çıkan haberlere göre Pentagon, Beyaz Saray’ın talimat vermesi halinde, Kuzey Kore’nin silah geliştirme kapasitesini bertaraf etmek için 4 aşamalı bir planı devreye sokmaya hazır.

Pentagon’un aşamalı planı hazır
1) İstihbarat toplama
Amerikan istihbaratı, halihazırda aylardır Kuzey Kore’yi izleme altında tutuyor. Casus uydular ve gözlem uçakları bir süredir Kuzey Kore’nin önemli askeri tesislerini havadan gözlüyor. Başkan Trump’ın Pyongyang’a karşı askeri seçeneği uygulamaya karar vermesi halinde, ilk etapta istihbarat toplama operasyonuna hız verileceği belirtiliyor.
2) Füze yağmuru
Elde edilen istihbaratla vurulacak hedeflerin belirlenmesinin ardından ABD Donanması’na bağlı 7. Filo devreye girecek. Kore Yarımadası açıklarında konuşlanan filonun belirlenen hedeflere 90 Tomahawk füzesi atma kapasitesi bulunuyor. Filoya bağlı denizaltılardan da belirlenen hedeflere Tomahawk atışları yapılacak.
3) Bombardıman
Füzelerin ardından devreye, ABD’nin bölgedeki üslerde konuşlandırdığı B-2 Spirit, B-1 ve B-52 bombardıman uçakları girecek. Uçaklar, nokta vuruşu yapılacak hedeflere ve yeraltı tesislerine, sığınak delici bombalarla saldırılar düzenleyecek.
4)Taktik hava savunma
Amerikan ordusu, Pyongyang yönetiminin karşılık vermesi ihtimaline karşı bölge müttefiklerini Kuzey Kore’nin füzelerine karşı korumaya girişecek. Japonya ve Güney Kore’ye konuşlandırılan füze savunma sistemleri ve bölgedeki savaş gemileri, Kuzey Kore tarafından fırlatılacak füzeleri havada imha etmek için devreye sokulacak.

Haberin Devamı