Gazete Vatan Logo

Kim’e niyet Kim’e kısmet

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’la görüşmesini iptal eden ABD lideri Donald Trump, uyuşturucu suçundan ömür boyu hapis cezası alan beş çocuk annesi Alice Marie Johnson’ın affedilmesini isteyen reality şov yıldızı Kim Kardashian’la görüştü

Kim’e niyet Kim’e kısmet

ABD’li reality şov yıldızı Kim Kardashian, şiddet içermeyen uyuşturucu suçundan ömür boyu hapis cezası alan ve 21 yıldır cezaevinde olan 5 çocuk annesi mahkum Alice Marie Johnson’ın affedilmesi için ABD Başkanı Donald Trump’la görüştü.

Kardashian, 1997 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve halen Alabama’daki cezaevinde bulunan Johnson’ın affedilmesi için uzun süredir çabalıyor.

Genç yıldız, Trump’ın Johnson’ı affetmesi için, ABD liderinin büyük kızı Ivanka’nın eşi Jared Kushner’le bağlantıya geçmişti. Kardashian, dün Beyaz Saray’da bir araya geldiği Trump’tan Johnson için başkanlık affı yetkisini kullanmasını istedi.

Yetkisini kullanabilir

62 yaşındaki Johnson, şiddet eyleminde bulunmamış ancak uyuşturucudan ömür boyu hapse mahkum edilmişti. ABD’de bir ilk olarak değerlendirilen bu ceza dolayısıyla 21 yıldır cezaevinde olan Johnson’ın salıverilme ihtimali yoktu. Ancak yerel basında çıkan haberlere göre Trump’ın yetkisini kullanarak Johnson’ı ‘affetmesi’ mümkün görünüyor.

Trump görüşme sonrasında Twitter hesabından Kardashian’la birlikte çekilmiş bir fotoğraf paylaştı ve “Kim Kardashian’la bugün hapishane reformu ve cezalandırma hakkında konuştuk” notunu düştü. Kardashian da yayınladığı mesajda Trump’a görüşme için teşekkür ettiğini söyledi. Kardashian “Başkan’ın ailece Marie Johnson’u affetmesini umuyoruz. Bayan Johnson’ın geleceği için iyimseriz; o ve onun gibilerin hayatta ikinci şansa sahip olacaklarına dair umutluyuz” dedi.

Haberin Devamı

‘Yanlış Kim’le toplantı’

Son dönemde Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile yakın temasta olan Trump’ın ünlü televizyon yıldızı ile görüşmesi uluslararası kamuoyunda, “Trump yanlış Kim ile toplantı yaptı” yorumlarının yapılmasına sebep oldu.

Teşekkür etmişti

Şiddet içermeyen suçuna rağmen ömür boyu hapis cezası alan Johnson’ın salıverilme ihtimali daha önce gündeme alınmadı. Ancak Trump’ın kamuoyunun talebi doğrultusunda Johnson’ı affetmesi ihtimal dahilinde.Kardashian’ın kendisi için çabalamasından dolayı mutlu olan Johnson, ünlü yıldıza, yazdığı bir mektupla teşekkür etti. Johnson mektubunda, “Duygularımı ve minnettarlığımı ifade edecek güçte kelime bulamıyorum” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı