Gazete Vatan Logo

Kim’e ‘gözdağı’ tatbikatı

Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore’nin son füze denemesinin ardından bugüne kadar gerçekleştirdikleri en kapsamlı ortak hava tatbikatını başlattı.

Kim’e ‘gözdağı’ tatbikatı

Onbinlerce asker ve aralarında’hayalet uçak’ F-22 Raptor ve B-1B tipi uzun menzilli bombardıman uçaklarının da yer aldığı 230’un üzerinde uçağın katıldığı tatbikat beş gün sürecek. Kuzey Kore yönetimi daha önce yayınladığı açıklamayla tatbikatın her an nükleer savaşa yol açabilecek ‘açık ve kapsamlı bir provokasyon’ olduğunu duyurmuştu. ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster da hafta sonunda yaptığı açıklamada, Kuzey Kore ile savaşma ihtimalinin gün geçtikçe arttığı uyarısında bulunmuştu.

‘Önleyici savaş’

Cumhuriyetçi Parti Senatörü Lindsey Graham, Kuzey Kore ile ABD arasında ‘önleyici savaş’ ihtimalinin arttığına dikkat çekti. Graham, CBS televizyonuna yaptığı açıklamada Kuzey Kore’nin yeniden yeraltı nükleer denemesi yapması durumunda ‘ABD’nin son derece ağır tepki göstereceğine hazırlıklı olması gerektiğini’ belirtti. Kuzey Kore’nin nükleer ve balistik füze denemeleri bütün dünyada endişeyle izleniyor. Pyongyang rejimi son olarak çarşamba günü uzun menzilli taşıyıcı füze denemesi yapmıştı.

Haberin Devamı