Gazete Vatan Logo

Kim bu kadın aday?

DSP yönetimi, yerel seçim çalışmalarını hızlandırdı

Solda yerel seçimler öncesinde yeniden gündeme gelen işbirliği tartışmaları sürerken, DSP'de hareketli saatler yaşanıyor. Parti yönetimi, işbirliği tartışmalarından bağımsız olarak yerel seçim bildirgesi için düğmeye basarken, partiye olacak yeni katılımlar için de önümüzdeki günlerde Parti Meclisi toplanması gündemde.

Yerel seçimler öncesinde "solda işbirliği" tartışmaları devam ederken DSP yönetimi de çalışmalarını hızlandırma kararı aldı. Edinilen bilgilere göre, parti yönetimi, her il için ayrı bir çalışma programı başlattı. Yönetim, iletişim ve tanıtım kampanyaları için de ajanslarla görüşmeye devam ediyor. Parti yönetimi illerde uygulanacak tanıtım stratejileri için ise il teşkilatları ile ortak çalışma yürütecek. Yönetim ayrıca seçim bildirgesi için de komisyon oluşturdu. Bildirgenin, “yerel yönetimlerde sosyal adalet” fikri üzerine kurulacağı bildirildi.

-İSTANBUL'A BAYAN ADAY-
Ankara’da Murat Karayalçın üzerindeki ittifak tartışmaları sıcaklığını korurken, DSP'de de adaylar konuşulmaya başlandı. AKP ve CHP'nin de büyük önem verdiği İstanbul için pek çok adayı gündemine alan DSP'de, Milli Eğitim eski Bakanlarından Prof. Dr. Necdet Tekin, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak ve DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş’ın adı şimdiden konuşulmaya başlandı.

-CHP’Lİ BAŞKAN ROZET TAKACAK-
Geçtiğimiz haftalarda CHP’den istifa eden Muğla’nın Milas İlçesine bağlı Ören Beldesi Belediye Başkanı Kazım Turan da 23 Ekim Perşembe günü DSP'ye katılacak. Turan’a, parti rozetini DSP Genel Başkanı Zeki Sezer takacak. Turan’ın yanı sıra AKP ve CHP’den çok sayıda Belediye Meclis Üyesi de DSP’ye geçecek.

Haberin Devamı