Gazete Vatan Logo

Kilyos kiteboard’un yeni adresi

Kiteboard yapmak isteyenlerin artık Bozcaada, Akyaka ve Çeşme’ye gitmesine gerek kalmadı. Kilyos’ta Burc Beach içinde açılan Kiteboard İstanbul bu sporu yapmak isteyenleri bekliyor...

Kilyos kiteboard’un yeni adresi

Uçurtma ile sağlanan rüzgar kontrolüne dayalı bir board sporu olan kiteboard yani uçurtma sörfü, popülerliğini her geçen gün arttırarak son yılların yükselen trend sporu haline geldi. Bu sporu yapmak ve öğrenmek isteyenler Akyaka, Bozcaada ve Çeşme’ye akın ediyor. Ancak İstanbul’da olanlar için yeni bir alternatif var. Kilyos’ta bulunan Burc Beach hem konumu hem de rüzgarıyla Akyaka ve Bozcaada’yı aratmıyor. Güç değil bir denge sporu olan kiteboardu hiçbir spor alt yapısı olmayan, 35 kilo üzerindeki, 8 yaşından büyük tüm çocuklar ve her yaştan kişiler rahatça yapabiliyor. Burc Beach içinde yer alan Kiteboard İstanbul spor kulübü İstanbul’da kite dersleri veren ilk ve tek yer. Ancak ikinci şubelerini yine Kilyos Tırma’ta da açmaya hazırlanıyorlar. Kiteboard İstanbul eğitmenlerinden Emrah Koz, kiteboard yapmak isteyenlerin artık Akyaka, Bozcaada ve Gökova’ya gitmek yerinde kendilerine daha yakın olan Kilyos’a gelmeyi tercih ettiklerini söylüyor. Bu tercihlerinin sebebini ise şöyle anlatıyor; “Uzun yolculuklardan ve yapılan masraflardan sonra kite için Kilyos’a gelmek daha ekonomik ve daha kolay. Hem zamandan kazanıyorlar hem de masraftan kısıyorlar” diyor. Ağustos ayı içinde düzenlenecek Türkiye ve Avrupa Kiteboard Şampiyonası‘na da ev sahipliği yapacak Kilyos’ta Kite Festivali için hazırlıklar başlamış bile.

Haberin Devamı

6 saatlik eğitim 1.460 TL

36 yaşındaki kiteboardcu Emrah Koz bu sporu yapmak isteyenlerin özellikle sertifikalı eğitmenlerden ders alması konusunda uyarıyor. Koz, 6 saatlik temel eğitimlerle kiteboardun kolayca öğrenebileceğini söylüyor. Birebir özel hoca eşliğinde yapılan 6 saatlik temel eğitimlerin fiyatı 1.460 TL. Birebir eğitimlerin daha kaliteli olduğunu ve daha hızlı sonuç aldıklarını belirten Koz, “Grup derslerini genelde tercih etmiyoruz” diyor. Eğitim sırasında ekipmanlar ücrete dahil ancak eğitim sonrasında ekipman kiralamanız için 300 TL ödemeniz gerekiyor.

Burc Beach’te uygun fiyata ekipman almak isteyenler için de ikinci el ekipmanlar 3.500 TL’ye satılıyor. Sıfır bir ekipmanın fiyatı ise 6 bin ve 10 bin TL arası değişiyor. Su sporları merkezinde ayrıca katamaran, windsurf, bodyboard ve skimboard yapmak isteyenlere de imkan sağlanıyor.
Gençler sörfü video izleyerek öğrenmeye çalışıyor
Kiteboard’un bilinirliği ve artan ilginin sebebini Emrah Koz, okullara giderek verdikleri kiteboard workshoplarından kaynaklandığını söylüyor. Koz, gençler arasında bir trend haline gelen kiteboardu öğrenmek isteyenlerin ne kadar azimli olursa o kadar başarılı olabileceklerini söylüyor. Eğitimlere para vermemek için kiteboardu Youtube’dan izleyerek yapmaya çalışanlar olduğunu belirten Koz buna şiddetle karşı çıkıyor ve şöyle diyor, “Kiteboard asla izleyerek öğrenilemez. Mutlaka birebir ders almak lazım. Diğer türlü kendinizi sakatlamaktan başka bir şeye yaramaz” diyor.
Eğitimde altın kurallar
-Sörf yaparken wetsuit giymenizin şart olduğunu unutmayın. Kauçuktan yapılan ve kalınlıkları 2-5 milimetre arasında değişen dalgıç kıyafeti benzeri bu kıyafetler sizi güneş yanıklarına ve darbelere karşı da koruyacak.
-Küçük tahtalara ve büyük yelkenlere geçiş için aceleci davranmayın. Tekniğinizi geliştirene kadar rekreasyon malzemelerinize sıkı sıkıya sarılın.
-Su üzerinde bir esinti yakalandığında, herkes onu ilk keşfeden olarak üzerinde hak iddia etmek istiyor. Fakat yarım metre uzaklıktaki iki sörfçünün, aynı rüzgara hücum etmesi makul değil.
-Suya girmeden önce ekipmanınızın sıcaklık ve rüzgar koşullarına uygun olduğundan, sizi koruyacaklarından emin olun.
İkinci el tekne kılavuzu
Tekne tutkunları bu sezon çok özel indirimler, şaşırtıcı fiyatlar ve çok özel tasarım teknelerin yer aldığı Yacht Show Eurasia Fuarı için Bodrum Palmarina’da buluştu. Toplam değeri 340 milyon Tl’yi bulan 180 tekne, yeni sahiplerini bulmak için görücüye çıkarken bu akşama kadar Bodrum Palmarina’da devam edecek Yachtshow Eurasia’da teknesini sezon öncesi yenilemek, bakım yaptırmak isteyenlere cazip indirimler sunuluyor. Teknesini yenilemek, eksik ve ihtiyaçlarını gidermek isteyenler fuara katılan ekipman firmaları ile buluşarak hem birçok seçeneği bir arada buluyor hem de farklı fiyat aralıkları içinde tercih yapma imkanına kavuşuyor. Yacht Show Eurasia’da, ziyaretçiler tekneleri deniz üzerinde test etme imkanı da buluyor.

Haberin Devamı