Gazete Vatan Logo

Kilometre oyununa son

İkinci el araçta kilometrelerle oynanması yetkilileri harekete geçirdi. Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ve PTT anlaştı. Artık, araçların muayene tarihi ve kilometresine ilişkin bilgiler, PTT’nin HGS ve PttBank mobil uygulamalarından öğrenilebilecek

Kilometre oyununa son

İkinci el araç satıcılarının kilometreyi düşürerek yüksek fiyatlara satması ve açılan davaların uzun sürmesi yetkilileri harekete geçirdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ile PTT arasında imzalanan ‘Bilgi Paylaşımı Esaslarının Düzenlenmesine Dair Protokol’ kapsamında ikinci el araçların muayene tarihi ve kilometrelerine ilişkin bilgilerin, PTT’nin HGS ve PttBank mobil uygulamalarıyla öğrenilmesi sağlandı.

Bakanlık Müsteşarı Suat Hayri Aka ile PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik tarafından imzalanan protokol kapsamında, araçların muayenesi sırasında sisteme girilen kilometrelerin bilgileri, en güvenilir ve doğru şekilde alınabilecek. İkinci el araç alacak vatandaşlar, kilometre ve araç muayene bilgilerini PTT tarafından geliştirilen ve HGS yüklemelerinin online yapıldığı HGS Android, HGS IOS ile bankacılık işlemlerinin yapıldığı PttBank mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Verilere, kurumun mobil uygulamalarına plaka veya şase numarası girilerek 5 lira bedelle bakılabilecek. PttBank müşterisi olmayanlar, bilgilere, üye olmasalar da HGS uygulamasından ulaşabilecek.

Haberin Devamı