Gazete Vatan Logo

Kıllı ellerle yemek yapılırsa!

Show Tv’de yayınlanan “Yemekteyiz” yarışmasında köylü-şehirli kavgası çıktı

Show Tv’de yayınlanan “Yemekteyiz” yarışmasında köylü-şehirli kavgası çıktı. Yemekler değil yaşam tarzları masaya yatırıldı. Yarışmacılar ‘Kim daha çağdaş’, ‘kim daha doğal’ yarışmasına tutuştu..

Van Ercişli çiğköfteci Aydın bey rakiplerini kendisine tepeden bakmak ve hor görmekle suçladı. Diğerleri de onu mazlum edebiyatı ve yoksulluğu ajite etmekle suçladı.

Ev sahibi Aydın’ın evi küçüktü, sobalı evdi.. İlkokulu üçüncü sınıfta terk etmişti.Yaşam tarzı diğer dördünden farklı olunca çatışma kaçınılmaz oldu..

Program baştan sona gerilim ve sataşma içinde geçti..Her kelimede art niyet arandı, önyargı duvarları olabildiğine yüksekti.

Gelin hep birlikte Aydın beyin evinde neler yaşandığına bir bakalım..

ELLERİ KILLI O YEMEĞİ NASIL YİYECEĞİZ?

Yarışmanın bağırtı içinde geçeceği baştan belli oldu. Menüyü gören Didem hanım tavrını baştan gösterdi. Didem hanım “Hijyenik açısından eldiven kullanmamıştır. Eller kıllı olduğu için o yemeği nasıl yiyeceğiz bilmiyorum.” diyerek Aydın beyin kıllı ellerine kafayı taktı.

ELİNİ KAĞIT PEÇETEYİ Mİ SİLDİ?

En dikkat çeken görüntülerden birisi de karşılamada yaşandı. Dr. Erhan Bey Aydın bey ile tokalaştıktan sonra ceketin cebinden çıkardığı kağıt peçeteye elini hafifçe sürdüğü görüldü..

BEN DUDAK BOYASINDAN DEĞİL TEZEK KOKUSUNDAN ANLARIM

Yaptığı yemek soğuk ve acı bulununca sigortaları atan Aydın bey, sofrada “Ben anlamam dudak boyasından rujdan ben anlarım tezek kokusundan” dedi.

Gülsüm hanım bu sözlere isyan etti: “Bizi yerin dibine soktu çıkardı. O kadar doldurmuş ki kendini. Ne söylesek bin tane laf işittik.”

HER DELİKANLI ADAM YARIŞMAYA BU HALDE GİRMEZ

Aydın bey sürekli evinin küçük olduğunu işittirdi. Diğer yarışmacılara “Ev ufaktır. Her yürekli her delikanlı adam bu haldeyken yarışmaya giremez. Mümkün değil.” şeklindeki sözleriyle ‘beni hoşgörün idare edin’ mesajını verdi.

Genelde sessiz kalan Sinem hanım da kavganın orta yerine daldı. Mağdur edebiyatı yapmakla suçlayarak “Kendini ajitasyon yaparak ben bu kadar fakirim garibanım benim elimden bu kadar gelir demekle benim paraya ihtiyacım var hadi puanları bana verin” dedi.

DİDEM HANIM SOĞAN İSTEDİ

Yarışmacılar arasında kim daha köylü yarışması başladı. Doğal olduğunu ispatlamaya çalışan Didem hanım kuru soğan isteyerek. “Yoksuluk fakirlik diyorsunuz. Benim ailemin evinde soba vardı. Yeri gelir yer sofrası kurulur, yeri gelir el arabasıyla su taşırım. Siz kıyafete göre yorum yapıyorsunuz. Bir tane soğan getirin masada kırın ben onun üstüne tuz koyup yerim” diye konuştu.

AYDIN SOFRADA HANGİ YARIŞMACIYA BEDDUA ETTİ?

Aydın bey boy durur mu Didem hanımı testten geçirircesine bir koşuda mutfağa gidip soğan getirdi. Masada parçalanan soğan cücüğü afiyetle yendi!..

SOĞAN YESEYDİNİZ ALLAH BENİM BELAMI VERSİN

Aydın beyin cevabı da hazırdı.. “Ben bu soğanı kesseydim kavurmanın yanına koysaydım siz eğer yeseydiniz Alah benim belamı versin” diyerek rakiplerini önyargılı olmakla eleştirdi.

SEN KURU YERDE OTURAMAZSIN

Erhan bey yere oturup bağdaş kurunca Aydın bey kendisi ile dalga geçildiğini düşünerek, “Sen orada bağdaş kurup oturan insanlarla dalga geçemezsin. Bizler kuru yerde oturmaya alışığız. Sen kuru yerde oturamazsın” dedi. Dedik ya ortam köylülük doğallık yarışmasına dönmüştü bir kere..

BEN SENDEN DAHA FAZLA KÖY ÇOCUĞUYUM

Erhan bey de altta kalmayarak bu sözlerle yarışa katıldı: “Ben senden fazla köy çocuğuyum. Hasır evde oturmuşum.”

ALLAH’IN İZNİYLE SANCILANASIN

Erhan beyin şovu Aydın’ı çıldırdırttı. Arabasında ekmek getiren Erhan’a beddua eden Aydın ellerini havaya kaldırarak “Ben feleğin çemberinden geçmişim. İnşallah Allah’ın izniyle sancılanasan. Yarabbi sana seslenirem ekmekle dalga geçildi bir sancı ver ne olur” dedi.

Erhan’ın savunması tartışmayı daha da alevlendirecek türdendi: “Ekmek değil üzümlü kurabiyeli kek. Aç kalırım diye aldım.”

BİZ GÜN GÖRMEDİK Mİ?

Yarışmacılar gittikten sonra Aydın beyin hıncı geçmelişti. Rakiplerini medeni olmamakla itham etti. “Biz Doğu Anadolu bölgesinde yaşamışız diye biz gün görmedik mi?” sorusuyla günün final sorusunu sordu.

KALAN YEMEKLERİ AİLEMLE YİYECEĞİM

Daha çarpıcı olan ise kalan yemeklerle ilgili oldu. Bilindiği gibi kampanya için yarışmacılar yemek artıklarını sokak köpeklerine veriyordu. Aydın bey kalan yemekleri ailesiyle birlikte yiyeceğini belirterek şunları söyledi:

“Ben projeyi destekliyorum yalnız kalan yemekleri ailemle oturup yiyeceğim. Ben bunu ısıtırım. Elhamdülillah yarabbi şükür derim. Çünkü bunlara el değmedi. Ben dışarıya vermem haramdır.” (İNTERNEABER)

Haberin Devamı