Gazete Vatan Logo

Kilis’e 8 roket mermisi düştü: 2 ölü, 2 yaralı

Suriye’den atılan 8 Katyuşa mermisi, Kilis’in dört mahallesine isabet etti, iki kişi öldü iki kişi yaralandı. Roketlerin geldiği bölgeye topçu atışı yapıldı

Kilis’e 8 roket mermisi düştü: 2 ölü, 2 yaralı

Suriye’de IŞİD denetimindeki bölgeden ateşlenen 8 roket mermisi, Kilis’te kent merkezindeki dört mahalleye düştü. Olay dün öğleden sonra saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Suriye’den IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden Rus yapımı çok namlulu roketatar silahı Katyuşa’dan atılan 8 roket mermisinden 2’si Ekrem Çetin Mahallesi’ndeki Vali Konağı yakınına, 3’ü Kazım Karabekir Mahallesi’ne, 1’i Turgut Özal Mahallesi’ne ve 2’si Tibilevler Mahallesi’ne düştü.

Kilis Devlet Hastanesi yakınındaki Dede Korkut Caddesi üzerine roket mermisinin düştüğü sırada dışarıda bulunan 54 yaşındaki Sıdıka Mavzer ve 5 yaşındaki Mert Özkan ile kimlikleri henüz açıklanmayan 2 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık, AFAD ve itfaiye ekibi sevk edildi. Acil servislerde tedaviye alınan yaralılardan Sıdıka Mavzer yaşamını yitirdi. Durumu ağır olan Mert Özkan da ilk müdahalenin ardından Gaziantep’e hastaneye götürülürken yolda öldü.

Okullar tahliye edildi

Güvenlik güçleri, Anadolu Lisesi ile Hasan Sünnüoğlu İlk ve Ortaokulu’ndaki öğretmen ve öğrenciler okullardan tahliye edilerek bölgeden uzaklaştırılırken, vatandaşların roket mermisi düşen bölgeleri terk etmeleri yönünde de uyarılarda bulundu. Olay yerindeki ilk incelemede Katyuşa roket mermileri olduğu belirlenen mermilerin düştüğü bölgelerde delil toplandı.

Haberin Devamı

Top atışıyla karşılık

Olayın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından roket mermilerinin geldiği Suriye yönüne misliyle karşılık verildi.

IŞİD, ÖSO ve PYD üçgeni

Roket mermilerinin düştüğü Kilis’in yaklaşık 10 kilometre uzağında bulunan Azez kasabasının kontrolü Özgür Suriye Ordusu tarafından sağlanıyor. Ancak Azez’in yaklaşık 10 kilometre batısındaki bölgelerde kontrolü IŞİD, yaklaşık 8 kilometre doğusunda ise kontrolü PYD’de bulunan Afrin yer alıyor. Azez’de çeşitli muhalif grupların oluşturduğu Sultan Murad Tümeni’nin de dahil olduğu Fetih Ordusu ile IŞİD arasında yaşanan şiddetli çatışmaların ardından bölgenin kontrolü Fetih Ordusu’na geçmişti.

Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden geçen 18 ve 23 Ocak günleri ateşlenen Katyuşa roket mermileri Kilis’te bir okul ile mahalleye isabet etmiş 2 kişi ölmüş, 2 kişi de yaralanmıştı. Bu olayların ardından en son geçen 2 Şubat’ta bir eve mühimmat isabet etmiş şans eseri kimse yaralanmamıştı.

Haberin Devamı