Gazete Vatan Logo

Kilis Afrin sınırında hareketlilik

Türk Silahlı Kuvvetleri, Azez'in Mare bölgesinden PYD tarafından silahlı tacize topçu birlikleriyle misliyle karşılık verdi. Yapılan top atışları sonrası bölgeden yükselen dumanlar Kilis sınırından da görülüyor. Özgür Suriye Ordusu da, Halep’in kuzeyinde bölgeyi işgal edip halkını sürgün eden PYD mevzilerine saldırdı.

Kilis Afrin sınırında hareketlilik

KİLİS'in karşısındaki Suriye'nin Azez kentinin güneyindeki Ayn Daknah köyü yakınlarında Özgür Suriye Ordusu güçleri ile terör örgütü YPG arasında çatışma çıktı. Devam eden çatışmalar sırasında meydana gelen patlamaların ardından yükselen dumanlar Kilis tarafından da görülmeye başladı. Bu arada YPG denetimindeki bölgeden Türkiye sınırına yakın noktaya yapılan taciz ateşine de sınır birlikleri tarafından topçu atışıyla karşılık verildi.
TACİZ ATEŞİNE ANINDA KARŞILIK
Öte yandan öğleden sonra terör örgütü PYD'nin silahlı kanadı YPG denetimindeki bölgeden Türkiye sınırına taciz ateşi açıldı. Taciz ateşinin ardından sınırda konuşlu birlikler, saldırının yapıldığı YPG kontrolündeki bölgeye angajman kuralları kapsamında topçu atışıyla karşılık verdi. Sınır birliklerinin misliyle yaptığı topçu atışının ardından Suriye'deki YPG bölgesinden yükselen dumanlar da yine Türkiye tarafından görüldü.

ÖZGÜR SURİYE ORDUSU DA HALEP’TE PYD MEVZİLERİNE SALDIRDI

Özgür Suriye Ordusu, Halep’in kuzeyinde bölgeyi işgal edip halkını sürgün eden PYD mevzilerine saldırdı.

Haberin Devamı

ÖSO tarafından Ayn Dakna ekseninde, Telafer’in kuzeyinde Azez'in güneyine, Ehl el Diyar adı verilen bir hareket düzenledi. Saldırıda çok sayıda PYD militanının öldürüldüğü bir militanın da esir alındığı kaydedildi.

Saldırının, PYD'li teröristlerinin Özgür Suriye Ordusunun kontrolündeki kasabalara karşı yaptığı terör saldırılarına karşı misilleme olduğu belirtildi. PYD’li teröristlerinin daha önce Azez ve Mare kasabalarını bombaladığı, birkaç sivilin ölümüne ve yaralanmasına yol açtığı ve çiftçilerin mahsullerine zarar verdiği kaydedildi.

Diğer yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri, Azez'in Mare bölgesinden PYD tarafından silahlı taciz üzerine, topçu birlikleriyle misliyle karşılık verdi. Yapılan top atışları sonrası bölgeden yükselen dumanlar Kilis sınırından da görülüyor.