Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu vekilleri tehdit etti iddiası!

Kılıçdaroğlu vekilleri tehdit etti iddiası!

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, dün milletvekilleri Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp’in de aralarında bulunduğu partililerle birlikte, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yasağın kaldırıldığı Hz. Süleyman Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Baluken daha sonra yaptığı açıklamada, dokunulmazlıklarla ilgili TBMM’de verilen kararı HDP’nin Anayasa Mahkemesi’ne götürmesine değindi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerine yaptığı uyarıya tepki gösteren Baluken, şunları söyledi:

‘Bize ilettiler’

“100’e yakın milletvekilinin Antalya kampında da bu konuyu gündeme getirdiklerini ve çok sert tartışmaların yaşandığını biliyoruz. Bu rahatsızlığını dile getiren milletvekilleri arkadaşlar Anayasa Mahkemesi’ne anayasa aykırı bu madenin iptal edilmesi için başvurmayı düşündüklerini bize illetti. Ancak, bu konuda sayın Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerini tehdit etmesi tam bir Erdoğan taklidine başvurma yöntemidir. ’İmza veririnseniz ya istifa ederseniz, ya HDP’ye gidersiniz’ diyor.”

Esnaf tepkisi

Haberin Devamı

HDP heyetinin esnaf ziyareti sırasında 10 kişilik grup tepki gösterip, yuhaladı. Tepki gösterenler, “Niye buraya geliyorsunuz? Gidin buradan” diye bağırdı. HDP’lileri koruyan polis ekipleri araya girerek, esnafı sakinleştirip uzaklaşırırken, gerginlik büyümeden önlendi.