Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu ve Akşener anlaştı!

CHP ve İYİ Parti arasında 21 büyükşehirde kurulan seçim iş birliğinin genişletilmesine yönelik kritik temas gerçekleşti.Yeni iş birliği konusunda anlaştığı vurgulanıyor. İzmir'de Tunç Soyer'in adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Kılıçdaroğlu ve Akşener anlaştı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir araya gelerek, iş birliği müzakerelerinde yaşanan tıkanıklığı aşmaya çalıştı. Görüşme Akşener'in Ankara'daki evinde, iki liderin eşlerinin de katılımıyla gerçekleşti. Liderlerin görüşmesinin büyük ölçüde uzlaşıyla sonuçlandığı, yeni iş birliğinin birkaç gün içinde resmi olarak açıklanacağı öğrenildi.

Akşener evinde ağırladı

CHP ile İYİ Parti arasında 13 Aralık 2018'de kurulan ve 21 büyükşehiri kapsayan seçim ittifakının genişletilmesine yönelik müzakerelerde sona gelinmişti. İki partiden heyetler şu ana kadar uzlaştıkları belediyelere yönetik ittifak protokolünü de hazırlayarak genel başkanlara sunmuştu. Ancak heyetler; Ankara'nın Etimesgut, Muğla'nın Bodrum, Denizli'nin Pamukkale, Kocaeli'nin Çayırova ve Bursa'nın Osmangazi ilçelerinde nasıl bir strateji uygulanacağı konusunda anlaşamamış, nihai kararı liderlerin görüşmesine bırakmıştı. İstanbul ve İzmir'in ilçeleri de uzlaşılamayan konular arasında yer almıştı. Edinilen bilgilere göre liderler arasındaki kritik temas saat 21.00 sıralarında kamuoyuna duyurulmadan yapıldı. Görüşme Akşener'in Ankara'daki evinde, iki liderin eşlerinin de katılımıyla gerçekleşti. Akşam yemeğinin ardından liderler seçim iş birliği konusunu ele aldı. Heyetler arasındaki müzakerelerde yaşanan tıkanıklığın aşılmaya çalışıldığı görüşmede, görüş ayrılıklarının önemli ölçüde giderildiği belirtildi. CHP ve İYİ Parti arasındaki yeni mutabakatın, heyetlerin son mesaisinin ardından birkaç gün içinde kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.

Haberin Devamı

KOCAOĞLU İHTİMALİ ORTADAN KALKTI

Milliyet'ten Şevket Yaman'ın haberine göre Kocaoğlu'nun açıklamalarının ardından adaylık ihtimalinin tamamen ortadan kalktı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in adaylığının büyük ihtimal olduğu ve 27 Ocak'ta açıklanmasının beklendiği dile getiriliyor.

CHP TEŞEKKÜR ETTİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak dün yaptığı basın toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yanıt verdi. Öztrak, Aziz Kocaoğlu’nun ‘CHP’nin siyaset mutfağı yok’ sözlerini şöyle değerlendirdi: “Bütün aday adaylarımız bu tür değerlendirmelerini kamuoyunda değil, partinin içinde yapabilirler. Bunların kamuoyu önünde yapılmasının kimlerin değirmenine su taşındığını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Sayın Kocaoğlu aday adaylarımızdan bir tanesi. Tabii bu arada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız. Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler nedeniyle kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ama diğer tüm aday adaylarıyla eşit şartlarda değerlendirilecektir.”

Haberin Devamı