Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu seçildi

CHP 33. Olağan Kurultayı'nda İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığına seçildi.

Kılıçdaroğlu, Atatürk Spor Salonu'nda yapılan kurultayda, geçerli bin 189 oyun tamamını alarak, CHP'nin 7. Genel Başkanı oldu.

Kurultayda, 8 oy da geçersiz sayıldı.

Büyük bir coşku içinde geçen CHP'nin 33. Olağan Kurultayı’nda 1189 oyla yeni Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu kısa bir konuşma yaptı.

GENEL BAŞKAN OLARAK İLK KONUŞMA

CHP’nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Çok ağır bir görevi üstlendiğimin bilincindeyim. Atatürk’ün, İnönü’nün, Ecevit’in, Baykal’ın koltuğuna oturacağım. Bu koltuğun sorumluluğunu bliyorum. Bu koltuğa oturanlar halkı için çalıştı. Görevimiz asıl şimdi başlıyor. Hep beraber yola çıkmak zorundayız.Eğer bu mğcadeleyi sağlıklı götürürsek çözmeyeceğimiz hiçbir anahtar yoktur. Ben bana yükleidğiniz bu görevin bilincinde olarak teşekkür ediyor. Saygılarımı sunuyor, sağolun, varolun diyorum" dedi.

ÖZGEÇMİŞİ

Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık 1948'de Tunceli Nazimiye'de doğdu.

Ekonomist ve Maliyeci olan Kılıçdaroğlu, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzmanı, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı, Bağ-Kur Genel Müdürü,
SSK Genel Müdürü olarak görev yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini de yürüten Kılıçdaroğlu, Hacettepe Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak ders verdi.

İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Kılıçdaroğlu'nun, değişik gazete ve dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesinin yanı sıra ayrıca üç kitabı var. Ekonomik Trend Dergisi'nce verilen "Yılın Bürokratı" ödülününe de sahip olan Kılıçdaroğlu, evli ve 3 çocuk babası.

Haberin Devamı