Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu: Saray'a giderim

Teröre karşı ortak tavır için harekete geçen Kılıçdaroğlu’ndan kritik karar...

Kılıçdaroğlu: Saray'a giderim

Teröre karşı ortak tavır çağrısı üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen, ardından da MHP lideri Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan randevu isteyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Bahçeli’den olumsuz yanıt geldi. Bahçeli, “zamanlamanın uygun olmadığı” gerekçesiyle randevu talebini geri çevirdi.

HDP cephesinden ise CHP’nin talebine tarih verilmese de olumlu yanıt geldi. Edinilen bilgilere göre Demirtaş, “Karşılıklı programlarımız uygun olursa görüşmekten memnun olurum. Ancak her ikimiz de cenaze törenlerine katılıyoruz” mesajını CHP’ye iletti. CHP’ye göre Kılıçdaroğlu’nun “Üç siyasi partiyle görüşebilen tek parti biziz” söylemi çerçevesinde attığı adımlar, toplumda oluşan korku ve güvensizlik ortamının kaldırılması için önemli bir etken olacaktı. Liderlere, “Terör sorunu kontrol edilebilecek bir noktadadır. Atılacak adımlarla halka korkuları yenilip güven telkini yapılabilir” mesajını vermek isteyen CHP lideri, iki lidere de “2 Kasım’dan itibaren yaşananların son bulacağı, hesapların sorulacağı bir noktaya ulaşacağımız mesajını verelim” diyecekti.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’na koalisyon görüşmeleri sırasında en sık sorulardan birisi “Hükümeti kurma görevini almak için bile gitmez misiniz?” sorusu olmuştu. CHP lideri ise “zorunlu olmadıkça” Saray’a gitmeyeceğini söylemişti. Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, yakın kurmaylarına “Bu konuda eğer Erdoğan bir liderler zirvesi düzenlerse Saray’a gidebilirim” mesajını verdi.