Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu saldırı sonrası halka seslendi

Kılıçdaroğlu saldırı sonrası halka seslendi

Ardanuç Belediyesi önünde toplanan grup CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşıladı.

İşte açıklamasından satır başları:

Siyasete girerken kendime bir söz verdim her zaman halktan yana olacağım. Bizi terör yıldıramaz. Barış için sonuna kadar mücadele edeceğim.Bize cumhuriyet altın tabak içinde sunulmadı.

Ne terör yıldırız ne de başkaları, vazgeçmeyeceğiz, canımız feda olsun.

IŞİD denen terör örgütüne dersini vermek için ordumuz Cerablus'a girdi. Sonuna kadar arkasındayız, sonuna kadar destekliyoruz.Şanlı ordumuzu sonuna kadar destekleyeceğiz. Biz CHP'yiz hiçbir ayrım yapmayız. Kimseyi ayırmayız. Her zaman insana sevgi ile yaklaştık. Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli bu topraklarda yetişti. Bu topraklarda kardeşlik var huzur var. Bozmak isteyenlere izin vermeyeceğiz.

Hep şunu söylemiştim yaşanacak bir Türkiye. Kadınların huzur içinde yaşadığı bir Türkiye. Yaşanılacak bir Türkiye'yi el birliğiyle inşa edeceğiz. Düşüncelerimiz farklı olsa bile kardeşçe yaşamayı öğreneceğiz.

Eğer yaşanacak bir Türkiye istiyorsak camiye, kışlaya, adliyeye siyaset sokmayacağız.

Haberin Devamı

Bugünkü tablo hak ettiğimiz bir tablo değildir. Şimdi başımıza bir de FETÖ belası çıktı. Kimse unutmasın o valileri, hakimleri, savcıları oralara kimler getirdi, kimler yerleştirdi oralara. Bunları unutmayacağız.

Ardanuç'a geliyorken bir terör saldırısı yaşadık. Bir şehidimiz var. Beni en çok üzen o. Yaralılarımız var onlara Allah'tan şifa diliyorum. Allah herkese sıralı ölüm versin. Bir annenin babanın evladını toprağa gömmesi çok acıdır. Hiçbir programımı iptal etmedim. Vatandaşa söz verdim, ucunda ölüm de olsa gideceğim dedim.

Hepimiz Gazi Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Saygı ve hürmetle anıyoruz. Her zaman ve her ortamda vatandaşlarımın cumhuriyete olan bağlılıklarını saygıyla gördüm, saygıyla andım. Mustafa Kemal'in askeri olmak gibi bir onuru paylaşmak da çok güzel bir şey. Neden diyoruz bunu? Çünkü bizi padişahın kulu değil, cumhuriyetin özgür bireyi yaptığı için. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi dediği için. 1921 yılında ilk yaptığı iş çcouk esirgeme kurumunu kuruyor. Savaşta çok kişi hayatını kaybetti. Şehit oldu babaları. O çocuklara bakacak bir devlet gerekiyordu ve onun adı Türkiye Cumhuriyeti'ydi. Kısa hayatında Batı'nın 100 yılda yaptığını 10-15 yıla sığdırdı. Kendi tarihimizi bileceğiz. Onun tarihini bileceğiz. Gazi Mustafa Kemal gibi insanlar 100 yılda bir yetişirler. Churchill'in dediği gibi bu yüzyıl da Türklere nasip oldu.

Haberin Devamı