Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'nun hedefi dengeli PM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu halkına ulaşmak ve Kürt sorunun çözümünde etkin rol almak amacıyla Parti Meclisi listesine bölgede etkin isimlere yer vermeyi öngörüyor. Bu çerçevede Diyarbakır Barosu eski Başkanı Sezgin Tanrıkulu’nun PM listesinde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Kılıçdaroğlu’nun kurultay konuşmasında da Kürt sorunu konusunda çözüme yönelik önerilerde bulunması bekleniyor. CHP kurmayları, 18 Aralık Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilecek olağanüstü kurultayı, “İktidara Yürüyüş Kurultayı” olarak niteleniyor. Bu çerçevede Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kurultay açılış konuşmasının da çok önemli olduğu belirtiliyor. Kurmayları, alanlarına göre Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında dile getireceği Türkiye’nin çözüm bekleyen ana sorunlarını; “sosyal politikalar”, “insan hakları ihlalleri-yasadışı telefon dinlemeleri”, “ekonomi”, “Kürt sorunu”, “yolsuzluk” başlıkları altında bilgi notu şeklinde hazırlıyor. Kılıçdaroğlu’nun konuşma metnine, kendisine iletilecek bu bilgi notlarını değerlendirerek son şeklini vereceği ifade ediliyor.

Şeb-i Aruz’a katılacak

Kılıçdaroğlu dün, parti genel merkezinde PM listesi ve kurultay hazırlıkları konusunda mesai yaptı. CHP lideri, MYK üyeleriyle de bir araya geldi. Kurmaylara göre PM listesinde, “CHP okulunun öğretmenleri değil, öğrencileri olacak”. Listede kadın ve gençlere ağırlık verileceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun emekli büyükelçiler Faruk Loğoğlu, Uğur Ziyal gibi isimlere PM listesinde yer verme konusunda kararlı olduğu ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun PM listesinde akademisyenlere de ağırlık vereceği belirtiliyor.

PM’ye girmek isteyen isimler

CHP kulislerinde, Deniz Baykal ve Önder Sav ekiplerinden Bihlun Tamaylıgil, Faik Öztrak, Hakkı Süha Okay, Tekin Bingöl ve Haluk Koç gibi isimlerin PM’de yer almak istedikleri de konuşuluyor. CHP liderinin, 2011 seçimleri sonrası partisinin iktidar olacağı hedefiyle, Türkiye’nin temel sorunlarının çözümünde şimdiden etkin olmak istediği ifade ediliyor. Bu çerçevede özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile CHP’nin kopan ilişkilerinin yeniden sağlam bir yere oturması hedefiyle bölgenin etkin isimlerinden Diyarbakır Barosu eski Başkanı Sezgin Tanrıkulu’na PM listesinde yer verileceği belirtiliyor. Tanrıkulu’na CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal da Diyarbakır İl Başkanlığı önerisinde bulunmuştu. Kılıçdaroğlu’nun, eski Genel Başkan Baykal ve eski Genel Sekreter Sav ile olağanüstü kurultay öncesi görüşmesinden sonra partideki hesaplar da yavaş yavaş değişiyor. CHP lideri ile görüşmesi sonrasında dile getirdiği “örgüt, çarşaf listeye sempati ile bakar” sözlerine karşın kurmayları ile yaptığı değerlendirme sonrasında “çarşaf liste önergesi verilmemesi” yönünde görüş birliği oluştu. n

Haberin Devamı