Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu’nun avukatı gözaltında

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, FETÖ üyeliğinden gözaltına alındı. Kılıçdaroğlu, yaşananlar için “Demokrasi adına yüz karası” ifadesini kullandı

Kılıçdaroğlu’nun avukatı gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün avukatlık yapılanmasına yönelik yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çelik’i Ankara’da gözaltına aldı. Çelik’in adresinde polis ekiplerinin aramaları devam ediyor. CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi de olan avukat Çelik’in İstanbul’a getirileceği öğrenildi. Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre Çelik’in kapatılan STV, Bugün gibi kanalların Digitürk’ten çıkarılması üzerine aboneliğini iptal ettirdiği, MİT TIR’larının durdurulması sürecinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanlarından Fatih Gürsul ile yoğun şekilde irtibatlı olduğu iddia edildi. Gürsul, FETÖ’nün İstanbul Üniversitesi’ndeki yapılanmasına ilişkin 7’si tutuklu 40 sanığın “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılandığı davada tutuklu sanıklar arasında yer alıyor.

‘Akıl tutulması’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, avukatı Celal Çelik’in gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bugün yaşananlar demokrasi adına yüz karası. Avukatım Celal Çelik hakkındaki gözaltı kararı bir akıl tutulmasıdır. FETÖ ile mücadele adı altında FETÖ’ye destek veriliyor.”

Haberin Devamı

‘Balyoz süreci gibi’

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan konuyla ilgili, ‘’Celal Çelik FETÖ suçlaması ile evi basılacak son insandır. Türkan Saylan’ın gözaltına alındığı Ergenekon, Balyoz süreçlerini anımsattı’’ diye konuştu.

Celal Çelik kimdir?

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Celal Çelik, 1999 yılında hâkimlik sınavını kazanıp Kadıköy Hâkim Adayı olarak göreve başladı. Sonrasında sırasıyla; 2001-2005 yıllar arasında Isparta merkez hâkimi, 2005-2007 yılları arasında Kırıkkale/Delice Hâkimi ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı, 2007 2008 yılları arasında Çankırı/Çerkeş Hâkimi, 2008 2011 yılları arasında Yargıtay Tetkik Hâkimi olarak görev yaptı. 12 Eylül 2010’da yapılan referandum sonrasında hakimlikten istifa etti. İstifa ettikten kısa bir süre sonra CHP ve Kılıçdaroğlu’nun avukatlığını üstlendi.

Haberin Devamı

YARSAV’a 17 bin TL bağışlamış

AVUKAT Celal Çelik’in, 2014’te Yargıçlar ve Hakimler Birliği’ne (YARSAV) 17 bin lira bağış yaptığı ortaya çıktı. Ankara Başsavcılığınca, KHK ile kapatılan YARSAV’ın eski Başkanı Murat Arslan hakkında, “FETÖ’ye üye olmak” suçlamasıyla hazırlanan iddianamede, Avukat Çelik’in YARSAV’ın hesabına 17 bin lira yatırdığı ve söz konusu transferin 24 Eylül 2014’te yapıldığı belirlendi. Avukat Çelik’in, bağışı ‘alkolün etkisiyle’ yaptığı beyanı da iddianamede yer alıyor.