Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu’nun aracını roketle vuracaklardı

Saldırıyı yara almadan atlatan Kılıçdaroğlu'nun aracına roketatarlarla saldırı planı yapıldığı öne sürüldü.

Kılıçdaroğlu’nun aracını roketle vuracaklardı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Şavşat’tan Artvin’e giderken yolda kurulan barikattan saldırı düzenlendi. İlk saldırı konvoyun önündeki jandarma aracına ikinci saldırı ise CHP liderinin bulunduğu araca oldu. Çıkan çatışmada ikisi asker üç kişi yaralanırken Kemal Kılıçdaroğlu, güvenli bir bölgeye nakledildi.

ROKETLE VURACAKLARDI

CNN TÜRK Ankara muhabiri Ünal Kaya'nın aktardığı bilgiye göre de daha önce Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li yöneticiler, suikast girişimleri olabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'nun korumalarının sayısı bunun üzerine artırılmıştı. Konvoyda Özel Harekatçı timler de bulunuyordu. Ateş açılması üzerine Özel Harekatçılar, Kılıçdaroğlu'nun aracını sarıp güvenlik sağladılar, saldırganlara ateşle karşılık verdiler. Bir süre susan silahlar daha sonra yeniden ateş açıldı.

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL: ROKETATAR VE AĞIR MAKİNALI SİLAHLA SUİKAST GİRİŞİMİ
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Artvin'de düzenlenen saldırı için, "Roketatar ve ağır makinalı silahla saldırı" dedi.
CHP'li Özgür Özel Meclis'te basın açıklaması düzenledi.
İçişleri Bakanı Ala'nın bilgi verdiğini aktaran Özel, "Orada Sayın Genel Başkana eşlik edenlerin bilgileri birleştirildiğinde, ağır makineli silah ve roketatarla bir suikast girişiminde olduğu yönünde. Kaçan bir terörist yakın koruma tarafından etkisiz hale getirildi" dedi.
2 ASTSUBAY YARALANDI, 1 ER ŞEHİT OLDU
DHA'nın haberine göre CHP lideri Kılıçdaroğlu, Şavşat’taki programını tamamlayıp belediye binasını açmak için Ardanuç İlçesi’ne giderken, saat 14.00 sıralarında Yanıklı Köyü girişinde PKK’lı teröristler dağlık bölgede tepelerden konvoya ateş açtı. PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif, sürücü er ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle bir süre devam eden çatışma süresince korumaları Kemal Kılıçdaroğlu’nu güvenlik çemberine aldı.
İKİNCİ SALDIRI...
Öte yandan Savşat'a geri dönerken Meydancık civarında ikinci saldırının gerçekleşmesi üzerine Kılıçdaroğlu güvenlik amacıyla karayolları bölge müdürlüğü binasına götürüldü. Bu arada Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından biri saldırı olmadığını güzergahta konvoyun geçişi sırasında çatışma çıktığını ifade etti. Aynı danışman Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu’nun karayolları bölge müdürlüğü binasına alınarak güvenliğinin sağlandığı bildirildi.

Haberin Devamı