Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu’ndan seçim beyannamesi açıklaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçim beyannamesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’ndan seçim beyannamesi açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Muharrem İnce'nin kendisinden çok oy alması durumunda genel başkanlığının tartışmaya açılabileceği yorumları hakkında ilk kez konuştu: Varsımyalar üzerinden geleceği değerlendirmem doğru değil. Seçimden sonra tabloya bakarız. Karamsar değilim, iyi bir sonuç çıkacak. Nihayetinde zaten İnce, cumhurbaşkanlığını kazanacak.

Muharrem İnce ile ortak miting düzenleyebileceklerini söyledi, "İstanbul'da olabilir" dedi. İnce'nin kazanması durumunda oluşacak kabinesine ilişkin de detay verdi: İkinci turda kabineyi göreceksiniz. Güzel bir yardımcı kadrosu ile yola çıkacak. Toplumun her kesimini kapsayan, 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağına göre, kadrosu da böyle şekillenecek.

10 İLİ İLK KEZ AÇIKLADI

Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde genel başkan olarak miting yapmayı düşünmüyor. Bunun yerine salon toplantıları planlanıyor.

"CHP'ye mesafeli duran kesimlerle birebir toplantılar yapmak istiyorum." diyen CHP lideri hedefindeki 10 ili de ilk kez açıkladı: İstanbul, Bursa, Balıkesir, Adana, Mersin, Konya, Denizli, Antalya, Trabzon, Samsun.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu bu illere seçimlerde ayrı bir önem vereceğini ifade etti, "bu illere birden fazla gitmem lazım." dedi.

VE CHP'NİN SEÇİM BEYANNAMESİ

CHP lideri, "heyecan verecek, umut verecek, yeni ufuklar açacak bir beyanname." olarak açıkladı, "5 temel problemi; ekonomi, eğitim, dış politika, toplumsal barış ve demokrasi konusunda çözüm getiren başlıklar içerecek... " dedi.

Kılıçdaroğlu dövizdeki dalgalanmayı "spekülasyon amaçlı, birilerini cezalandırma amaçlı böyle bir yönteme başvuruluyorsa bu ekonomik bir suçtur. Hükümet kim oynuyorsa ona neden müdahale etmiyor?" diye sordu.