Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir toplumda adalete olan güven sarsılırsa, tuzun koktuğunu anlarsınız” dedi.

Kılıçdaroğlu, Ordu Belediyesi'nce Boztepe ile şehir merkezi arasına yapılan teleferik tesisinin açılış törenine katıldı.

Konuşmasına Orduluları selamlayarak başlayan Kılıçdaroğlu, özel hayatında Ordu ile ilgili iki temel nokta olduğunu belirterek, babasının Van'ın Erciş ilçesinde memur olarak görev yaptığı dönemde müzik öğretmeni tarafından kendilerine ilk olarak Ordu'nun Dereleri türküsünün öğretildiğini, kız kardeşinin de Ordulu ile evli olduğunu anlattı.

Kentte yaşamanın kolay bir şey olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Kentte yaşamak kültürle tanışmak demek. İnsanlar kentte yaşarken sorunlarının çözülmesini isterler. Bu sorunlarının çözüm adresi olarak da belediyeleri görürler. Belediye başkanımız birden fazla dönemdir seçiliyor. Seçilmesinin nedeni, Orduluların onu saymasıdır. Başkanımız bizim için bir tane, Ordu için de bir tane ise son derece mutluyuz. Bir belediye başkanı bulunduğu beldede yurttaşlara hep hizmet götürür. Hizmet götürürken hesap vermeyi de ihmal etmez. Ulaşım, çöp, su, daha birçok sorunun çözüm kaynağı belediyelerdir. Sayın Seyit Torun uzun süredir belediye başkanlığı yapıyor ve uzun süredir, sizin oylarınız karşısında bir şeyler üretmeye, hizmet etmeye çalışıyor.”

“Adalet konusunda çok sıkıntımız var”

Ordu'nun yeşil ve denizle buluşmasının yanı sıra kültür ve sanatla buluşan bir kent olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, kentte devam eden tiyatro festivali kapsamında kostüm giyerek elindeki terazi ile “adaleti” simgeleyen ve konuşma platformunda yanında duran sanatçıya atıfta bulunarak, şunları söyledi:

“Adalet ile ilgili güzel bir söz var, 'Ağır yürür, zor görür ama mutlaka hedefine ulaşır' diye. Adalet konusunda çok sıkıntımız var. Bir toplumda adalete olan güven sarsılırsa, tuzun koktuğunu anlarsınız. O nedenle hep beraber adaletin sarsılmayacağı, bizim için en ciddi güvenin adalette olduğunu unutmamamız gerekiyor. Adalet farklı bir şeydir. Adalet toplumun vicdanı demektir. Yargıç karar verir ama verdiği karar toplumun vicdanında kabul görmezse, o adil bir karar değildir. Onun için geçmişe bakarız, çok mahkeme kararları çıkmıştır, çok acı olaylar yaşanmıştır, siyasi kararlar sonucu pek çok insan asılmıştır. Yine aynı şeyi söylüyoruz, adalet toplumun vicdanıdır. Hiç kimseye verilmeyen yetki yargıca verilmiştir. Parlamento eğer yasa çıkarırken, herhangi bir boşluk olursa, bir olay karşısında kendisini parlamentonun yerine koyup karar veren tek bir kişi vardır, o da yargıçtır.”

Konuşmaların ardından teleferik tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, bilet gişesinden bilet aldıktan sonra teleferikle Boztepe'ye çıktı.

Açılışa Vali Orhan Düzgün, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı