Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'ndan Müzeyyen Senar mesajı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Atatürk'e ilk söylediği 'Üzme yetişir üzme firakınla harabım'ı eseriyle gönülleri fetheden Senar, aramızdan ayrılırken hepimizi üzdü" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Müzeyyen Senar'ın ölümü nedeniyle yayımladığı başsağlığı mesajında, Senar'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Büyük Önder Atatürk'e, "Üzme yetişir, üzme firakınla harabım"ı söyleyen Cumhuriyetin Divası Müzeyyen Senar'ın, bütün Türkiye'yi ölümüyle üzdüğünü vurgulayan Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Her ölüm erken ölümdür. Müzeyyen Senar gibi bir Cumhuriyet Divasının ölümü ayrıca yeri doldurulamayacak büyük, ama gerçekten çok büyük boşluk bırakan bir ölümdür. Şarkıları, duyguları yapayalnız, boynu bükük bırakan Müzeyyen Senar, Anadolu Musiki Cemiyeti'nde, kemençe üstadı Kemal Niyazi Seyhun Bey ve udi Hayriye Hanım gözetiminde başladığı, Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lemi Atlı, Mustafa Nafiz Irmak gibi üstatların dersleriyle zirveye yürürken, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in sofrasına konuk oldu ve güzel sesiyle, şarkılarıyla Atatürk'ü mest etti. Bir çok kez konuk olduğu Atatürk'ün sofrasında ilk kez, Üzme yetişir üzme firakınla harabım'ı söyledi ve gece 'Estergon kal'ası bre dilber aman subaşı durak', 'Alişimin kaşları kara', 'Gide gide yarelerim delindi' ile sona erdi. Atatürk'e ilk söylediği 'Üzme yetişir üzme firakınla harabım'ı eseriyle gönülleri fetheden Senar aramızdan ayrılırken hepimizi üzdü. Müzeyyen Senar'a rahmet, ailesi, kızı Feraye ve oğlu Ömer dahil olmak üzere Türk Sanat Müziği severlerine, sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum."

Haberin Devamı