Gazete Vatan Logo

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklamalar! HDP ile ittifak olacak mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair merak edilen her şeyi Hande Fırat'la Gece Görüşü'nde değerlendirdi. "HDP ile ittifak yapılacak mı?" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Biz işbirilği yapacağız ama kiminle? İktidarın uygulamalarından rahatsız olanlarla... Bizim işbirliğimiz A partisi, B partisiyle değil, seçmenle... İşbirilği vatandaş ile yapılır." dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklamalar! HDP ile ittifak olacak mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na neden katılmadığını açıkladı. Kılıçdaroğlu, 'Cumhuriyet Bayramı Ankara'da kutlanır. Devlette gelenek kalmadı. ' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

AÇILIŞA NEDEN KATILMADI: Biz Cumhuriyet'i Ankara'da kurduk, dolayısıyla Ankara'da kutlanması lazım. Bitmeyen bir havalimanı açıldı. Neden? Sayın Erdoğan bizim inandığımız şekilde yeterince sahip çıkmıyor Cumhuriyet'e. Tek adam rejimlerinin olduğu yerde Cumhuriyet şeklen vardır. Usulen vardır. Bizim anladığımız anlamda bir Cumhuriyet yoktu orada. Havalimanı açıldı, maliyeti nedir. Bunu biliyor muyuz? İhale yapıldı, yandaşlar için. Yolcu garantisi verildi. Biz bütün bunlardan rahatsızız. Neden yolcu garantisi veriliyor. 29 Ekim Cumhuriyet bayramı Ankara'da kutlanır. Önce buna uymamız lazım. Bu gelenektir. Devlette gelenek kalmadı. Devleti ayakta tutan kurallardır. siz bütün kuralları yerle bir ediyorsunuz. Devlet hepimizin devleti.

Haberin Devamı

HAVALİMANININ İSMİ: Havalimanın ismi üzerinde çok durmadım. Bu kadar şaibeli bir yere Atatürk ismini verilmesi uygun değil. Bir sürü insan öldü, kaç kişinin öldüğünü bilmiyoruz. Şu anda o havalanı yapan 31 işçi cezaevinde. Neden hapishanedeler? Siz oraya Atatürk ismini koyacaksınız, bu olmaz.

SEÇİMDE HDP İLE İTTİFAK YAPILACAK MI?
Biz işbirilği yapacağız ama kiminle? İktidarın uygulamalarından rahatsız olanlarla... Bizim işbirliğimiz A partisi, B partisiyle değil, seçmenle... İşbirliği vatandaş ile yapılır. Doğrudan her vatandaşın oyunu isteyeceğiz.
DANIŞTAY'IN 5 YIL SONRA KARAR VERMESİ
İstiklal Marşı'nda ırktan bahsedilmiyor mu? Kimin ırkı bu. Danıştay'ın neden 5 yıl sonra kararı vermesini inanın bilmiyorum, o kadar çok geç kararlar alınıyor ki. Osman Kavala mesela bir yıldır içeride. Devletin tutarlı yönetilidği kanısında değilim. Hangi devletten söz ediyorsunuz. Erdoğan devleti var. Hakim karar verir, fırça atar. Böyle bir devlet yönetimi mi olur ya? Bunlar evrensel hukuka göre karar verir, yanlış da karar verebilir. Ama yargı kararını denetleyen başka kurullar vardır.
ERDOĞAN'IN AÇTIĞI TAZMİNAT DAVALARI
32 tazimnat davası açılmış. 32 davadan kesin olarak kaybettiğim tek dava var. Evet Burhaniye'deki yazlığımı sattım, bunu ödemek için. Götürdüm mahkemenin veznesine yatırdım parayı. Man Adası belgelerinin hepsi doğrudur. O zaman ben niye tazminat ödüyorum? Beni parayla pulla yıldıramazlar. Amaçları benim konuşmamam. 900 bin lira tazminat ödedim, eve sattım ve bir kısmını da borç aldım. CHP'nin kasasından bir kuruş bile para alınmadı. Şahsi hesabımdan ödedim hepsini. Benim de açtığım davalar var. Ben 5 paralık davalar açtım, 5 kuruşluk.

Haberin Devamı

(CHP-İYİ PARTİ-HDP BİRLİKTE Mİ?): Muhalefet partileriyle parlamentoda iş birliği yapıyoruz. HDP, İYİ Parti evet dedi ama MHP'liler söz verdi, AK Parti'yle devam etti sonra. Buna işbirilği mi denir bilmiyorum ama toplumun sorunları çözmek için anlaşıyorlarsa işbirliği olur. Türkiye'nin her tarafında CHP'nin adayı olacak. İttifak olmayacak, kendi adayını gösterecek.İş birilği yönünde talep gelirse görüşürüz. Milletvekili seçimlerinde yasal işbirliği vardı, yerel yönetimleride partilerden çok aday profili önemli.
(MANSUR YAVAŞ'IN ADAYLIĞI): Kendisiyle görüşüyoruz. Siyasetin önemli bir aktörüdür. Yerel birikimi olan bir insan. Saygı duyulması gereken bir siyasetçi. Şimdiden Ali mi olacak, Veli mi olacak bilmiyoruz. Memnuniyet anketi yapıyoruz şu anda.
("Meral Akşener'in "Benim için Ankara önemlidir. Ankara'yı isterim. Mansur Yavaş Bey’le ilgili olarak partimizi tercih etmesini çok isterim" sözü): Bunları bugün için tartışmayı doğru bulmuyorum. Mansur Yavaş'ı da yıpratır. Bu tartışmalar için zemin henüz erken. 5 aylık bir süremiz var. Ankara'yı herkes ister. Adaylıklar konusunda anketler yapılıyor şu anda. Ankara ve İstanbul için inanın bilmiyorum yapıldı mı? Arkadaşlar değerlendirmeleri zaman zaman bana aktarıyorlar.
(YEREL SEÇİMLERDEKİ OY HEDEFİ): CHP; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Uşak ve Mersin'i alacak. Bunu yazın bir kenara. İstanbul'u dünya markası haline getireceğiz. İstanbul’da doğup büyüyen ama hâlâ denizi görmemiş insanlar var. Yok olan demokrasi kültürünü kırsaldan başlayarak yeniden inşa edeceğiz. 2 gün önce Meclis’te bir oylamada MHP ve HDP ortak hareket etti. Ona ne diyeceğiz şimdi? Bu kadar sığ anlayış doğru değil.
(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yerel seçimlerde başarısız olursa isitfa edecek mi?" sözü): Benimle ilgili kararı Erdoğan mı veriyor. Biz başarısız olmayacağız, başarılı olacağız.
(KAŞIKÇI CİNAYETİ): Kaşıkçı cinayetini ben örtbas etmek istiyorum öyle mi? Adil Öksüz'ü kim gündeme getirdi. Bunu Erdoğan'ın danışmanı söylüyor. Kim Söylüyor İlnur Çevik. Bunu gündeme getiren kim? Ben... Erdoğan'a soru sordum. Sen bu cinayeti biliyordun. Ses kayıtları yok mu? Hayır cinayetin işlendiğini biliyordu. Bilmemesi mümkün değil. Ses kayıtları var. Belli kurumları yıpratmak yanlış. Görüntü olduğu da iddia ediliyor. Ben, Erdoğan'a şunu sordum: Neden konsolosukta 10 gün sonra arama yaptınız? Ses kayıtları Erdoğan’a dinletilmeden CIA yetkilisine dinletilir mi? Katiller herkesin gözü ününde uçtu. Savcı, konsololosluğun etrafını çevirmeliydi. Talimatı veren Suudi Arabistan’daki siyasi otorite. Kimin hangi alanda ne yapacağı belli. Bu kişileri uçağa bindirip gönderiyorlar. Kaşıkçı da bir şeyler seziyor ki nişanlısına; ‘çıkmazsam karakolu ve Yasin Aktay’ı ara’ diyor. Benim ülkemde cinayet işlendi, katiller kaçtı. Katiller, gelen telefon üzerine, istek üzerine serbest bırakılmıştır. Benim ülkemde cinayet işlendi, katiller kaçtı. Para karşılığı mı katillerin gitmesine izin verdiniz? Bunu sormak benim hakkım.
(SILA'YA UYGULANAN ŞİDDET): Kendisini aradım, üzüntülerimi dile getirdim. Böyle bir şiddeti asla kabul etmiyoruz. Sanatçı olunca bunun yankıları daha fazla oluyor. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Çok teşekkür etti. Üzülmemesini söyledim kendisine, toplum sizin yanınızda dedim kendisine.

Haberin Devamı