Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'ndan iftar fıkrası!

Bakın konuşmasını nasıl sonlandırdı?

Kılıçdaroğlu'ndan iftar fıkrası!

Kılıçdaroğlu iftar konuşmasını, masada anlatılan CHP ile ilgili bir Oflu Hoca fıkrasına bir yenisini ekleyerek noktalandırdı. İşte o fıkra...

Avrupa’yı Ortaçağ’dan İslam sonrası gelişen bilimin kurtardığını belirten CHP lideri, “Bugün İslam dünyası o Avrupa’nın gerisinde kalmışsa bu sorgulanmalı” dedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam ilahiyatçılar, sendikacılar ve basın yayın kuruluşlarının Ankara temsilcilerinden oluşan bir grupla iftar yemeğinde buluştu. İftar yemeğine kendilerini “Devrimci Müslüman Gençler” olarak adlandıran grup adına da katılım oldu. Keyifli bir sohbet ortamının yaşandığı akşamda CHP lideri de bazı değerlendirmelerde bulundu. “Ramazan sofralarında siyaset yapmaktan özenle kaçınıyorum” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Kılıçdaroğlundan iftar fıkrası

Dinin temeli ahlak

“Ahlaktan söz ettik. Dinin temeli bana öğretilen ahlaktır. Ahlak, hepimizin yüceltmesi gereken bir kavramdır. Ahlakı erdem olarak benimseyip, özümsersek, dünyanın en iyi insanı oluruz.

Devrimcilikten söz edildi. Bütün peygamberler devrimcidir, dünyayı değiştirmişler. Hazreti Muhammed tarihin gördüğü en büyük devrimcidir. Yeni bir çağ açmıştır. İslamiyet’in başlangıç yıllarına bakalım. Geliştirilen bilim, Ortaçağ’ın Rönesans’ına kaynaklık yapmıştır. Sormamız gereken soru şudur; neden şimdi Avrupa ya da Batı bizden (İslam dünyasından) çok daha ileride? Bunun sorgulanması lazım. Eğer sorunun yanıtını bulabilirsek, çok şeyi çözmüş oluruz, çözmek zorundayız.”

Kılıçdaroğu konuşmasında dinin mezheplere indirilmesini de eleştirdi.

Hocalara Oflu Hoca fıkrası anlattı

Kılıçdaroğlu iftar konuşmasını, masada anlatılan CHP ile ilgili bir Oflu Hoca fıkrasına bir yenisini ekleyerek bitirdi. Fıkra şöyle: Genç kız evleniyor, eve geliyor, fakat gelin kız yemiyor içmiyor. Israr ediyorlar, yok. ‘Öleceksin’ diyorlar; ‘öleyim’, diyor. Gidip Oflu hocayı buluyorlar, anlatıyorlar durumu, gelip bir bakmasını istiyorlar. Geliyor Oflu hoca, gidiyor gelinin odasına. Niye yemediğini soruyor. ‘Hocam diyor ben bakire değilim, ortaya çıkarsa hadi beni öldürseler mesele değil, iki aile birbirine girecek bir sürü insan ölecek. En iyi kendim yemeyeyim öleyim, meselede bitsin’ diyor. Hoca, onu kurtaracağını söylüyor. Aileyi topluyor, ‘Kızın içinde cin var. Aşağından cini çıkarırsak bekareti bozulacak, yukarıdan çıkarırsak gözleri kör olacak. Karar verin’ diyor. Kaynana, ‘kör gelini ne yapacağım’ diyor ve ondan sonrada mutlu bir hayat kuruyorlar.

Haberin Devamı