Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hollanda ile yaşanan krizden sonra hükümete bu konuda her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete destek

Hollanda'da yaşanan diplomatik skandal ile ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti bakanını Hollanda'ya sokmuyorlarsa, Hollanda'yla ilişkilerimizi askıya alalım. Her türlü desteği vereceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumu kapsamında Adana'da konuştu.

Hollanda ile ilişkileri askışa alma çağrısı yapan CHP lideri şunları söyledi:

"Türkiye'nin bakanları Almanya'ya, Hollanda'ya giderken engelleniyorsa bunu kabul etmiyoruz. CHP olarak tepkimizi gösteriyoruz. Hükümete çağrıda bulunuyorum, lafla peynir gemisi yürümez. Türkiye Cumhuriyeti bakanını Hollanda'ya sokmuyorlarsa, Hollanda'yla ilişkilerimizi askıya alın. Lütfen askıya alın. Her türlü desteği vereceğiz. Türkiye büyük bir ülkedir ve bunun kurallarına uymak zorundadır. Bu işin referandumla ilişkisi yoktur. Bu iş milli bir iştir. Türkiye'nin çıkarlarını savunmak her siyasi partinin ortak görevidir, biz bu görevimizi yerine getirmeye hazırız.Diplomaside bir kural vardır. Diplomatların dokunulmazlığı vardır, bakanların da dokunulmazlıkları vardır. Bakanlarımız, Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanları, Almanya'ya giderken engelleniyorsa, Hollanda'ya giderken engelleniyorsa bu kabul edilemez, bunu kabul etmiyoruz. Buna karşı her türlü tepkimizi CHP olarak da gösteriyoruz ve göstereceğiz. Vekillerimizin bütün yurtdışı gezilerini iptal ettik.

Haberin Devamı