Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'ndan çok özel miting!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Manisa Milletvekili Özgür Özel için "özel" bir çalışma yaptırdı.

CHP lideri cumartesi günü Özgür Özel için yapılacak tanıtım mitingine Mustafa Sarıgül ile CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının gelmesini istedi. CHP lideri mitingin organizasyonu için de deiğer mitinglerin aksine Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i görevlendirdi.

CHP'nin Manisa Büyükşehir Adayı olan Milletvekili Özgür Özel için CHP çok "özel" bir çalışma yapacak. Özgür Özel için cumartesi günü Manisa'da yapılacak tanıtım törenine Kılıçdaroğlu bizzat Mustafa Sarıgül ve bazı büyükşehir belediye başkan adaylarını da çağırdı. Çok sayıda milletvekili de Manisa'ya çıkarma yapacak.



SARIGÜL DAVETLİ TEKİN ORGANİZATÖR

Manisa'da cumartesi günü yapılacak miting için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Antalya Büyükşehir Belesiye Başkanı Mustafa Akaydın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçoğlui Eskişehir Büyükşehir Belesiye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de aralarında bulunduğu bazı belediye başkanları ve adayları da davet edildi. Mitingin organizasyonu Kılıçdaroğlu tarafından Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e verildi. CHP'nin aday tanıtım toplantılarında organizasyonları il başkanlıkları yaparken bu görev Manisa'daki özel tanıtım için Gürsel Tekin'e verilmesi de dikkat çekti. Toplantıya çok sayıda milletvekili, Parti Meclisi üyesi de katılacak. Açık havada yapılacak ve büyük bir katılımın beklendiği mitingte Kılıçdaroğlu'da bir konuşma yapacak. Toplantıya ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın da davet edilmesinin planlandığı ancak Kılıçdaroğlu'nun, "Manisa'da MHP tabanı da güçlü. ansur Bey'in de gelmesi şu aşamada Mansur Bey için yanlış anlaşılabilir ve sıkıntı yaratır" değerlendirmesi yaptığı da öğrenildi. Yavaş'a konunun iletildiği Yavaş'ın da Kılıçdaroğlu'nun düşüncesine katılıp, "Düşünceli davranışınız için teşekkür ediyorum" dediği bildirildi.

ADAYLARIN TAMAMI BELİRLENECEK

CHP'de 3 Kasım ve 22 Aralık'ta gerçekleştirilen Parti Meclislerinde (PM) 746 belediye başkan adayı belirlenirken, bu ay içinde yapılacak PM'lerle de adayların tamamı kamuoyuna açıklanacak. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, yüzde 33'lük kadın kotası kapsamında belediye meclis üyeliklerine ise şu ana kadar çok sayıda kadın adayın gösterildiğini de bildirdi. Tezcan, aralarında bazı büyükşehirlerin de bulunduğu ve halen adayların açıklanmadığı kentleri ise Adana, Bingöl, Çorum, Denizli, Edirne, Hakkari, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Mardin, Sakarya, Tekirdağ, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Zonguldak ve Şırnak olarak sıraladı.

ÖZGÜR ÖZEL KİM?

CHP'nin en genç milletvekillerinden olan Özgür Özel, parti içinde en başarılı ve en sevilen milletvekilleri arasında yer alıyor. 39 yaşında olan Özel, Manisa Eczacı Odası'nda Başkanlık görevini de yürüttü. 2007 yılında Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Heyeti üyeliğine seçildi. TEB'de Saymanlık ve 2 dönem de Genel Sekreterlik görevinde bulundu.

2009 yılında CHP'nin Manisa adayı olan Doktor Kadri Kocabaş, rahatsızlığı nedeniyle adaylıktan seçime kısa bir süre kala çekilmiş ve Kocabaş yerine Özel aday gösterilmişti. Ancak o dönem sürenin kısıtlı olması nedeniyle yeterli çalışma yapamayan Özel, CHP'nin oylarının da MHP adayına kayması nedeniyle seçilememişti.

Haberin Devamı