Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı iddia!

Suikast ayağına bir şeyler yapabilirler’

Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde provokasyonlar olabileceği uyarısında bulunarak ‘Erdoğan’a suikast ayağına bir şeyler de yapabilirler’ dedi.

Partisinin Tekirdağ ve İstanbul’daki seçim çalışmalarına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedefinde yine Başbakan vardı. Sözlerine “Şimdi size bir hikaye anlatacağım, bir ülkenin başbakanlık koltuğuna oturan adamla ilgili” diye başlayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Bu kişi meydanlara çıktı, ‘ben mağdurum, şiir okudum diye hapse atıldım’ dedi. ‘Yırtık ayakkabı ile siyasete girdim’ dedi. Hep mağdur edebiyatı yaptı. Köşeyi döndü. Yine mağdur edebiyatı yapıyor, bugünlerde. Bunun hesabını sormak durumunda değil miyiz. Trakya’dayız, Kapıkule çok yakın oradan kaçacak gibi görünüyor. Nereye kaçarsa kaçsın, hangi ülkeye giderse gitsin, size söz veriyorum. Türkiye’ye getireceğim ve hesabını soracağım.”

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Erdoğan’a suikast ayağına bir şeyler de yapabilirler. Geçen seçimde, Tokat’a gidiyor helikopterle başbakana suikast yapılacakmış. İki kişi silahla ateş etti. Yalan doğru, gerçeği görün diyorum. Her türlü provokasyonu yapabilirler. Hepimiz sandığa sahip çıkacağız. ”

‘Bu adam bir hukuk katili’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği öne sürülen ses kayıtlarına tepki gösterdii: “Dehşete kapıldım. Nasıl olur da bir ülkenin Başbakanı bir işadamını mahkum ettirmek için özel çaba harcar. Daha üzücü olanı direnmesi gereken bir Adalet Bakanın’ın ‘emredersiniz’ diye bir tavır takınmış olması. Bu başçalan o dönemin Adalet Bakanına telefon ediyor. Bak diyor bir dava var diyor. O dava bir mahkemede diyor, takip et duruşması nerde olacak diyor. Mahkeme kararını böyle versin diyor. Bu adam bir hukuk katilidir. Bir katilden başbakan olur mu? Utanmadan milletin önüne çıkıyor. Şimdi bu ses kayıtları için ne diyecek.”

Haberin Devamı