Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'ndan canlı yayında flaş açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan canlı yayında flaş açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında soruları yanıtlıyor.

İşte açıklamasından satır başları:

-Geçici Bakanlar Kurulu'na Başbakan güvenmiyor. Benden habersiz imza atamazsınız diyor. Biz sorumluluktan kaçsaydık koalisyon görüşmelerini yapmazdık. Bu kuruldaki bakanlar ne yapabilecek. Bu kabine Türkiye'ye bir yarar getirmez. Bir bakan düşünün arama dahi yapamıyor

2 aylık sürede ne yapacaklar. Hangi sorunu çözecekler. Birinci günde atama yapılamayacak genelgesi çıktı.

Görev verilseydi hükümeti kurardım. Bizim koalisyon kurma gücümüz vardı. Biz daha bir özel görüşme yapmadık. Bahçeli'yi ikna edebilirdik.

Sayın Bahçeli derse ki 17-25 Aralık'ı çözelim onu da yaaprdık. Koalisyon kurma şansımız çok daha yüksekti.

Listelerde büyük bir değişiklik olmayacak. Zaten adaylar ön seçimle geldiler. Yemin ettiler. Bu arkadaşlarımız olağanüstü bir durum olmazsa milletvekili listesinde yer alacaklar. Milletvekili çıkaramadığımız illerde değişiklik yapabiliriz. Türkiye'de ciddi bir yönetim boşluğu var.

Haberin Devamı

Eğitim sisteminde büyük eksiklikler var.

Bizim samimiyetimizden kimsenin endişe duymaması lazım. Kadrolarımız diğer partilerden çok daha nitelikli. Kötü yönetim 13 yılda Türkiye'de kurumsallaştı. Bütün vatandaşlarımın oyunu istiyorum. Bizi Sivas'ın ötesine geçemezsiniz diyorlardı bizim vekillerimiz Şırnak'taydı.

Seçim ittifakı yapamayacağız. Ama diğer partilerden destek isteriz.

Biz önce Türkiye'yi düşünüyoruz. Doğu ve Güneydoğu'da kentler cehpane oldu. Toplumsal barışın sağlanması lazım. Bu iş Meclis'te çzöülür deidik, destek vermediler. Tek başına iktidar olmak için kaos çıkardılar.

İktidar olursak terör sorununu çözeceğiz. Bu ülkeye demokrasi gelmelidir. Sorun daha fazla özgürlükle çözülür. Ben bu olayı parlamentoda, tartışarak çözeceğim.

Kim eline silahı alıp bir yere saldırırsa ben bunu görmezden gelemem diyemezsin. Hukuk içinde çözülecek. Özerklik açıklamalarını asla doğru bulmuyorum.

Şehirler silah deposu gibi. 13 yıldır bu ülkeyi cezalandırılmalı. Ortadoğu'daki terörü bu ülkeye getirenler kim? Ağır sorunlar varken getirldileri çözüme bakın.

Haberin Devamı

İHSAN ÖZKES AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu'na canlı yayında, CHP'den istifa eden emekli müftü İhsan Özkes'in, "Hazreti Muhammed yaşasaydı, Saray’a kesinlikle girerdi" ifadeleri de soruldu. Kılıçdaroğlu, soruya şu yanıtı verdi: "Abuzer Gaffar'dan ganayım, sahabedir. Müslüman olan ilk 10 kişiden biridir. Muaviye kendisine saray yaptığında "Eğer bu sarayı halktan topladığın vergilerle yaptıysan hırsızlıktır, kendi paranla yaptırdıysan israftır" demiştir. Ben israfın haram olduğuna inanırım. Her kuruş verginin vatandaşa hizmet olarak dönmesi gerektiğine inanan birisiyim. Bizdeyken Özkes benim düşündüğüm gibi düşünüyordu." CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun canlı yayında kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlar şöyle: Artık başkentte seçim atmosferi hakim. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bizimle birlikte. İlk sorum 30 Ağustos törenlerinde Sayın Başbakan'la birlikte kameralara gülümserken yakalandınız? Sayın Davutoğlu Amerika’daki torununun fotoğrafını cep telefonundan gösterdi. "Allah bağışlasın" dedim son derece sevimliydi. Dolayısıyla sıcak bir sohbet oldu.

Haberin Devamı

"KABİNE GÜVENSİZLİK ÜZERİNE KURULU"

Başbakanın güvenmediği bir kabine. Bugünkü resmi gazeteye dayanarak bunu söylüyorum. Bütün atamalar aşağı yukarı durdurulmuş vaziyette. Bu bakanlara güvenmiyorum benim sözümden kimse çıkmayacak, yasal olan bir süreç dahi tamamlanırken benden izin alacaksınız diyor. Güvensizlik üzerine inşa edilen bir kabinenin Türkiye'ye yarar getirmeyeceğini herkes tahmin eder.

"CHP YOK ÇÜNKÜ..."

Biz sorumluluktan kaçsaydık AKP ile oturup gelin 4 yıllık bir süre için koalisyon kuralım demezdik. Mevcut olan bakanlar hangi sorumlulukları üstlenecektir. Bir bakan düşünün atama dahi yapamıyor. Bakan koltuğuna oturacaksınız, altınızda araba olacak ama eliniz kolunuz bağlı olacak. Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiyi savunan, milli iradeye saygı duyan bir partidir.

Bu çerçevede İdris Baluken’in neden seçim hükümetine girdiniz sorusuna, “Önümüzde bir seçim süreci var ve AK Parti’nin devlet olanaklarında tamamıyla yararlanmasının önüne geçmek adına hükümette olmayı tercih ettik” dedi.

Haberin Devamı

"BAZISI KOLTUK SEVDALISI, BAZISI İNANIYOR"

Kabineyi tartışmak bana göre doğru değil. Türkiye'de hukuk yok, demokrasi kanıyor, anayasa askıya alınmış vaziyette. Bir Bakanlar Kurulu oluşturulmuş ama bu Bakanlar Kurulu etkisiz eleman konumunda. Bazıları araba ve koltuk sevdası ile gittiler. Bazıları belki inanarak gittiler. Bir soruna bir çözüm üretebilir miyiz diye. Ama artık onlarda neyle karşılaştıklarını görüyorlar.

"DEVLET BAHÇELİ'Yİ İKNA EDEBİLİR MİYDİNİZ" SORUSU

O ayrı. Ama kurardım. Elbette ikna edebilirdim. Her şeyi düşünür aklımızı mantığımızı egemen kılıp, Türkiye'nin sorunlarını da masaya yatırıp kuracaktık. Biz hiçbir zaman kişisel çıkarlarımızı düşünmedik, koltuk hırsına kapılmadık, hiçbir zaman vatandaşı ötekileştirmedik, bölücülük yapmadık hiçbir zaman, inanç üzerinden, etnik köken üzerinden siyaset yapmadık. O yüzden bizim hükümet kurma gücümüz vardı. Parlamentoda sadece bir siyasal parti bütün partilerle görüşebiliyor o da Cumhuriyet Halk Partisi. Sayın Bahçeli’de Sayın Demirtaş’ta mutlaka koalisyonda Cumhuriyet Halk Partisi olmalıdır diyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu ülkenin birliği bütünlüğü için çaba harcayacağını onlar da çok iyi biliyorlar. Bir kişi istemiyordu sadece. O kişi iradesiyle AKP’yi baskı altına aldı ve kuramazsınız dedi açıkça. Bir seçim yapmadık mı? Yaptık. Sonuç çıktı mı? Çıktı. Eğer siyasi partilerin liderleri halkın milli iradesini dikkate alıp koalisyon kuramamışlarsa bu vatandaşın benim irademi niye çiğnedin ve beni neden tekrar sandığa götürüyorsun demesi lazım. Tek istisna biziz. Bunu bize hiçbir vatandaşımız söyleyemez. Biz elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik.